Cakenhagens fastelavnsbolle: Sådan laver du selv den overdådige fastelavnsbolle
SPONSORERET indhold

Cakenhagens fastelavnsbolle: Sådan laver du selv den overdådige fastelavnsbolle

Under hele Vinter i Tivoli-sæsonen serverer Cakenhagen denne skønne fastelavnsbolle af wienerbrødsdej med solbærmarmelade, vaniljecreme og flødeskum.

Foto: Fra Cakenhagen
24. jan. 2020 | Opskrift | ALT.dk

Hvis du ikke selv har mulighed for at komme forbi Tivoli fra den 31. januar til den 23. februar, eller hvis du bare selv vil prøve at gøre de dygtige konditorer kunsten efter, så får du her opskriften på den skønneste og mest overdådige fastelavnsbolle. Velbekomme!

Tivoli-Kager på Cakenhagen-30080 (1).jpg

Wienerdej:

Ingredienser:
130 g koldt vand
25 g gær
60 g æg (+ æg til pensling)
30 g sukker
8 g salt
350 g koldt hvedemel
10 g blødt smør + 300 g koldt smør

Sådan gør du:

  1. Ælt alle ingredienser (undtagen det kolde smør) sammen. Det tager cirka 5 minutter i en røremaskine på laveste hastighed.
  2. Tag dejen ud på en let meldrysset overflade og tryk eller rul den ud til et rektangel på cirka 1 cm i tykkelsen. Læg dejen på en plade og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
  3. Læg det kolde smør på en meldrysset overflade og bank det med en kagerulle til et rektangel på cirka 1 cm i tykkelsen.
  4. Tag den afkølede dej ud. Læg smør-pladen på midten af dej-pladen. Fold dejen fra begge sider indover smørret, så det er helt dækket. Tryk dejen fast på smørret. Rul dejen til en lang bane på cirka 0,5 cm i tykkelsen.
  5. Fold dejen 1/3 indover sig selv fra den ene ende og herefter den anden ende indover. Dejen er nu i tre lag.
  6. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet og gentag foldningen to gange, så der til sidst er 27 lag.
  7. Rul dejen ud til et kvadrat på cirka 0,3 cm i tykkelsen.
  8. Skær 16 lige store kvadrater.
  9. Form hvert kvadrat til en bolle ved at samle alle fire hjørner på midten og derefter trække de fire nye hjørner indover.
  10. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  11. Lad dem hæve væk fra træk ved stuetemperatur i 2-3 timer.
  12. Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader varmluft i 8-10 minutter, til de er gyldne.

Solbærmarmelade

Ingredienser

500 g solbær
250 g sukker
Skal af en halv citron
Saft fra en halv citron
1 dl vand
1 ½ tsk. pektin
50 g sukker
Atamon

  1. Kog bær, sukker, citronskal, citronsaft og vand. Lad det koge ved svag varme i 5 min.
  2. Bland sukker og pektin og drys det i marmeladen under omrøring og kog det igennem i 1 min.
  3. Hæld det på skoldede glas skyllet med Atamon og luk med det samme. 

Vaniljecreme

Ingredienser

380 g sødmælk
95 g piskefløde
1 vaniljestang
85 g sukker
40 g maizena
70 g æggeblomme

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland med lidt af sukkeret.
  2. Kog sødmælk og piskefløde op. Rør vaniljesukker, sukker og maizena sammen og rør æggeblommer i til det er klumpfrit.
  3. Hæld sødmælk og piskefløde over (det må ikke buldrekoge) og pisk sammen og kom det tilbage i gryden. Kog det godt igennem i ca 1 min under kraftig omrøring. Pas på, det brænder nemt på!
  4. Kom vaniljecremen over i en beholder og kom film direkte på cremen. Så undgår du kondens.
  5. Kom det i køleskab i 3 timer.

Samling af fastelavnsbollerne

Til de færdige fastelavnsboller skal der også bruge ½ l piskefløde og flormelis til drys

  1. Pisk vaniljecremen så den er klumpfri og blank og kom i en sprøjtepose.
  2. Pisk fløden så den kan holde formen, når den skal sprøjtes. Pas på ikke at overpiske, så den bliver grynet. Kom det i en sprøjtepose med en 10-12 mm stjernetyl.
  3. Skær wienerboller næsten igennem. Kom solbærmarmelade i bunden og sprøjt en passende mængde vaniljecreme oven på.
  4. Løft ”låget” og sprøjt flødeskum i cirkler hele vejen rundt.
  5. Drys med flormelis, og så er fastelavnsbollerne klar til at blive spist.

Tivoli-Hovedalleen Aften_ Vinter i Tivoli-27236 (1).jpg