Opskrift på citronbagt laks med sprød blomkålssalat med sennepsvinaigrette
SPONSORERET indhold

Citronbagt laks med sprød blomkålssalat med sennepsvinaigrette

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Laks og blomkål bliver hevet op til hverdagsluksus i denne ret, hvor der kommer smæk på smagen med sennep, citron og æbleeddike.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
02. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

600-700 g laks
salt og peber
1 spsk olivenolie
4 skiver citron

½ blomkål
1-1½ spsk dijonsennep
1 spsk kold vand
1 spsk æbleeddike
saften af ½ citron
lidt salt og peber
3 spsk olivenolie
3 spsk finthakket rødløg
1 lille bundt groft hakket dild.

Tilbehør: brød eller kogte kartofler

Sådan laver du laks

Skær laksen i 4 portionsstykker. Krydr med salt og peber, og kom olivenolie og skiver af citron på fisken. Bag laksen i ca. 10 min ved 175 grader.

Skær blade og lidt af stokken af blomkålen, men ikke hele stokken. Skær blomkålen i tynde skiver og hak det en smule så det bliver til mindre stykker. Lav sennepsvinaigretten ved at røre dijonsennep sammen med vand, æbleeddike, citronsaft, salt, peber og olivenolie.

Vend de rå blomkålsstykker sammen med sennepsvinaigretten, hakket rødløg og dild.

Servér den bagte laks sammen med den sprøde blomkålssalat. Spis brød eller kogte kartofler til.