Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Ferskentærte opskrift
Foto: Peter Berring Ferskentærter med cremefraiche og lavendel

Ferskentærte opskrift

Ferskentærter med cremefraiche og lavendel

4
Print

4 skiver frossen butterdej, optøet
1 dl cremefraiche 38%
2 æggeblommer
2 + 2 spsk sukker
6-8 ferskner eller nektariner
lavendler

Sådan laver du tærten

1. Varm ovnen op til 220 gr. Skær hver plade butterdej ud i en cirkel eller firkant, læg dem på en bageplade med bagepapir på, og prik dejen med en gaffel.

2. Rør cremefraiche sammen med æggeblommer og 2 spsk sukker. Fordel cremen på butterdejen, men lad en kant på 3 cm være fri hele vejen rundt.

3. Halvér frugten, og fjern stenen. Skær hver frugt i 4-6 både, og fordel frugten på tærterne. Drys med det sidste sukker og bag i ca. 15 minutter til dejen puffer op, og bliver sprød.

4. Lad tærterne køle lidt af, inden du spiser dem - evt. pyntet med lidt blomster fra lavendler.