Ferskentærte opskrift
Foto: Peter Berring Ferskentærter med cremefraiche og lavendel.

Ferskentærte opskrift

Ferskentærter med cremefraiche og lavendel

Supernem tærte med sommerens søde ferskner. Se her, hvordan du bager en skøn ferskentærte med færdig butterdej. Hvis du vil servere en mere svalende dessert, kan du lægge en kugle vaniljeis på tallerken sammen med et stykke ferskentærte. Mums!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

4 skiver frossen butterdej, optøet
1 dl cremefraiche 38%
2 ĂŚggeblommer
2 + 2 spsk sukker
6-8 ferskner eller nektariner
lavendler

Sådan laver du tærten

  1. Varm ovnen op til 220 gr. Skær hver plade butterdej ud i en cirkel eller firkant, læg dem på en bageplade med bagepapir på, og prik dejen med en gaffel.
  2. Rør cremefraiche sammen med æggeblommer og 2 spsk sukker. Fordel cremen på butterdejen, men lad en kant på 3 cm være fri hele vejen rundt.
  3. Halvér frugten, og fjern stenen. Skær hver frugt i 4-6 både, og fordel frugten på tærterne. Drys med det sidste sukker og bag i ca. 15 minutter til dejen puffer op, og bliver sprød.
  4. Lad tærterne køle lidt af, inden du spiser dem - evt. pyntet med lidt blomster fra lavendler. 
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommerdessert, Sommer, Bagning, TĂŚrte, Dansk mad, Dessert og Bageopskrifter