Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/bagetid: 50 min.
1 okseflanksteak (gerne fra kødkvæg)
1 spsk. rosmarin (eller timian)
salt og peber
1 spsk. olivenolie
Fritter:
1 kg kartofler
2-3 spsk. olivenolie
salt
Hvidløgsdip:
2 dl cremefraiche (6%)
1 dl mayonnaise
2 fed hvidløg
2 spsk. dild
Tilbehør:
gnavegrønt (f.eks. bladselleri, agurk og gulerødder)
- Krydr kødet med finthakket rosmarin, salt og peber.
- Brun kødet i olie på en pande. Steg det herefter i ca. 10 min. ved jævn til svag varme. Vend kø-det flere gange under stegningen.
- Fritter: Skræl kartoflerne, og skær dem til lidt tykke fritter. Bland dem med olie og salt.
- Fordél dem på bagepapir på en bageplade.
- Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min. Vend rundt i dem et par gange undervejs.
- Dip: Rør cremefraiche, mayonnaise, presset hvidløg og hakket dild sammen til en dip.
- Skær kødet i tynde skiver, og servér med kartofler, dip og gnavegrønt.