Fransk landgryde med kylling, pølser og grønne linser
En smagfuld og fyldig vinterret.
Ingredienser
800 g kyllingeoverlår
ca. 4 spsk mel
ca 300 g røget pølse, gerne kålpølser eller lignende
3 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, grofthakkede
ca 1 ½ dl hvidvin
ca 6 dl god kyllingefond
4-6 friske timianstilke
2 laurbærblade
3-4 hele peberkorn
300 g grønne linser
Sådan gør du:
Vend kyllingekødet i melet, så det er dækket på alle sider. Del pølserne over i to.
Varm olien op i en højsidet pande eller en gryde, og brun først pølserne og dernæst kyllingen af på alle sider. Tilsæt hvidløg og hvidvin og lad det spilkoge i et halvt minuts tid. Tilsæt nu kyllingefond, timian, laubærblade og peberkorn, læg låg på og lad retten simre i en halv time.
Herefter tilsættes de grønne linser og retten simrer færdig i ca. en halv time under låg, eller indtil linserne er møre. Smag til med salt, men vær varsom da pølserne i forvejen salter meget.
Servér retten rygende varm med et stykke godt brød til at suge den gode sauce.
Find mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/