Frisk iste og matcha-iste
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Frisk iste og matcha-iste

Der findes ikke noget bedre end at slukke tørsten i en god, velsmagende iste i sommervarmen. Særligt, når den er hjemmelavet og sund. Her får du to nemme opskrifter.

printer Print
plate 2 personer

Frisk iste

4 dl friskbrygget te
2 spsk. honning
1 spsk. fint snittet ingefær
Isterninger
Frisk citrontimian
2 stk. fersken, friske, halve og udstenede eller fra dåse
2 tynde både citron

Matcha-iste

2 g matcha-te
2,5 dl vand
2 tsk. blomsterhonning
Isterninger
1 hakket økologisk lime
Frisk mynte

Sådan gør du

Frisk iste

  1. Smag den friskbryggede te til med honning og ingefær, og lad den trække nogle minutter.
  2. Hæld teen i et glas med isterninger, timian, fersken og citronstykker.

Energi pr. person: 110 kcal, fedt 2 %, protein 2 %, kulhydrat 96 %

Matcha-iste 

  1. Tilbered matchateen efter anvisningen, og smag til med honning.
  2. Afkøl og blend teen med isterninger, hæld den i glas med yderligere isterninger, limestykker og vær rundhåndet med myntekviste.

Energi pr. person: 49 kcal, fedt 5 %, protein 10 %, kulhydrat 85 %

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Iste, Ingefær og Tilbehør