Opskrift på fugleleverpaté med henkogte blommer
Foto: Line Thit Klein Fugleleverpaté med henkogte blommer

Opskrift på fugleleverpaté med henkogte blommer

Andeleverpaté med henkogte blommer

Lækker opskrift på pate lavet på andelever - her serveret med henkogte blommer. De henkogte blommer gør sig rigtig godt til den hjemmelavet fugleleverpaté.

printer Print
clock 2 timer
plate 13 portioner fugleleverpaté

Fugleleverpaté
1 terrineform, 1 l
500 g andelever - ikke foie gras
1½ spsk smør
1½ spsk.olie
3/4 dl balsamico
350 g smeltet smør - ikke for varmt
3/4 dl Linie Aquavit eller anden fadlagret akvavit
1 1/4 dl fløde
4 hele friske æg
2 fed hvidløg
18 g salt
friskkværnet sort peber.

Henkogte blommer med snaps og laurbær
1kg blommer, Reine claude, kikes eller sveskeblommer er bedst
5 dl vand
¾ dl æbleeddike
2 laurbærblade
1 spsk sorte peberkorn
250 g honning
1dl klar snaps..

Sådan gør du

Fugleleverpaté
1. Fjern blodstrengen fra de små fuglelevere med en urtekniv. Varm en teflonpande godt op, tilsæt smørret og kom fugleleveren på med hvidløgsfeddene.

2. Rist til leveren er brunet godt af, den skal dog stadig være rå indeni. Kom til sidst balsamicoen på og kog den næsten væk, til den ligger som en sirup omkring leverne. Hele pandestegningen skal kun tage et par minutter.

3. Kom lever og al saften fra panden i en blender med hvidløg, timian, salt og peber. Blend derefter æggene i et ad gangen, og fortsæt med akvavit og fløde. Slut af med at blende det smeltede afkølede smør i massen i en tynd stråle, som til mayonnaise.

4. Smag til med salt og peber, og hæld levermassen i en terrine eller lignende. Bag patéen ved 110-120 grader i 40 minutter og afkøl derefter, pateen smager bedst dagen efter.

Henkogte blommer med snaps og laurbær
1. Del blommerne i halve og tag stenene ud. Læg blommesten (de tilfører mandelaroma) og de halve blommer i et sylteglas.

2. Kog vand, eddike, laurbærblade, peberkorn og honning op. Bland kogelagen med snaps og hæld den i sylteglasset over blommerne og spæn låget på. Stil sylteglasset i en gryde med vand (glasset skal være dækket af vand) og kog det i vandet i 30 min. Tag derefter sylteglasset op.

3. Det kan fint holde sig i udenfor køleskabet.

Se, hvad vi ellers skriver om: And, Paté, Dansk mad, Forret og Frokost