Græskarsnacks
SPONSORERET indhold

Snacks til Halloween: Græskarsnacks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre gelestykker med græskarkerner.

Af: Jes Buusmann Foto: Jes Buusmann
02. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

Ca. 500 g græskarkød
3 dl vand
1 knivspids safran
3 dl gulerodsjuice
120 g sukker
½ tsk. salt
1 tsk. æbleeddike
14 plader husblas pr. ½ liter færdig græskarjuice
100 g græskarkerner
1½ tsk. groft salt
½-1 dl vand

  1. Tag noget af alt det græskarkød, du har udhulet fra lygterne, og skær det ud i små stykker.
  2. Kog sammen med vand, safran, gulerodsjuice, sukker, salt og eddike, indtil græskarret er kogt ud. Blend det hele med en stavblender eller i blender til en jævn juice. Sigt igennem en fin sigte.
  3. Læg husblassen i koldt vand, lagvis, så den ikke klumper. Kog græskarjuicen op, og tag den af varmen. Kom den udblødte husblas i juicen, og rør, til den er smeltet. Kom juicen i brødforme og stil på køl natten over.
  4. Rist græskarkernerne på en tør pande. Tilsæt salt og vand og kog under konstant omrøring, til saltvandet er kogt væk, og græskarkernerne er tørret ind. Køl af og hak kernerne groft.
  5. Skær geleen ud i ønskede stykker, og vend dem i de salte græskarkerner.