
SPONSORERET indhold
Halloweenkage: Græskartærte med edderkoppespind
Skøn tærte til halloween - den fine græskartærte pyntes med et fint edderkoppespind af chokolade. Server tærten med en klat flødeskum eller en skefuld vaniljeis.
10 personer
Ingredienser
Dej:
175 g hvedemel
½ tsk. salt
1 dl olie (solsikke el. majs)
3 spsk. koldt vand
Fyld:
150 g græskarkød i tern
3 æg
225 g gyldent rørsukker
1½ dl piskefløde
1¼ dl ahornsirup
½ tsk. vaniljesukker
75 g pekannødder
Pynt:
sigtet kakaopulver
Glasur:
2 dl flormelis
1½ spsk. kakaopulver
1-2 spsk. kogende vand
Tilbehør:
flødeskum el. vaniljeis
Sådan laver en græskartærte med edderkoppespind
- Kog græskarternene møre i usaltet vand ca. 20 min. Si vandet fra, og mos græskarternene i en blender eller foodprocessor. Lad mosen køle af, mens du laver dejen.
- Rør melet med salt og olie. Saml dejen med vandet. Udrul dejen, og læg den i en smurt tærteform (22 cm i diameter). Stil fadet i køleskab en times tid.
- Pisk æggene. Tilsæt græskarmos, sukker, fløde, ahornsirup og vaniljesukker. Pisk det sammen. Hak nødderne, og vend dem i. Kom fyldet i tærten. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen helt.
- Sigt kakaopulver over kagen. Rør glasuren sammen, og kom den i en sprøjtepose med lille tylle, og tegn edderkoppespind på kagen. Sæt evt. en plastedderkop på. Server kagen med flødeskum eller is.