Græskartærte med edderkoppespind
Foto: Jes Buusmann

Halloweenkage: Græskartærte med edderkoppespind

Skøn tærte til halloween - den fine græskartærte pyntes med et fint edderkoppespind af chokolade. Server tærten med en klat flødeskum eller en skefuld vaniljeis.

printer Print
plate 10 personer

Dej:
175 g hvedemel
½ tsk. salt
1 dl olie (solsikke el. majs)
3 spsk. koldt vand

Fyld:
150 g græskarkød i tern
3 æg
225 g gyldent rørsukker
1½ dl piskefløde
1¼ dl ahornsirup
½ tsk. vaniljesukker
75 g pekannødder

Pynt:
sigtet kakaopulver

Glasur:
2 dl flormelis
1½ spsk. kakaopulver
1-2 spsk. kogende vand
Tilbehør:
flødeskum el. vaniljeis

Sådan laver en græskartærte med edderkoppespind

  1. Kog græskarternene møre i usaltet vand ca. 20 min. Si vandet fra, og mos græskarternene i en blender eller foodprocessor. Lad mosen køle af, mens du laver dejen.
  2. Rør melet med salt og olie. Saml dejen med vandet. Udrul dejen, og læg den i en smurt tærteform (22 cm i diameter). Stil fadet i køleskab en times tid.
  3. Pisk æggene. Tilsæt græskarmos, sukker, fløde, ahornsirup og vaniljesukker. Pisk det sammen. Hak nødderne, og vend dem i. Kom fyldet i tærten. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen helt.
  4. Sigt kakaopulver over kagen. Rør glasuren sammen, og kom den i en sprøjtepose med lille tylle, og tegn edderkoppespind på kagen. Sæt evt. en plastedderkop på. Server kagen med flødeskum eller is.
Se, hvad vi ellers skriver om: Græskar, Tærte, Bagning, Halloween-mad og Bageopskrifter