Glutenfri proteinboller
SPONSORERET indhold

Grønne glutenfri proteinboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De lækre boller er både glutenfri og ovo-lakto-vegetariske* - bollerne er bagt med broccoli og kokosfibermel. Få den lækre opskrift her:

Af: Zennie og Martin Bonde Mogensen Foto: FRA BOGEN "REN (SELV)KÆRLIGHED MED SUPER BOWLS"
03. apr. 2018 | Opskrift | ALT.dk
8 boller

Ingredienser

1 broccolihoved inklusive stilk
1 helt æg
2 æggehvider
1 ½ tsk salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt)
1 tsk bagepulver
2 spsk HUSK loppefrøskaller
4 spsk kokosfibermel
TOPPING:
Lidt chia- eller sesamfrø

Sådan bager du proteinboller

1. Tænd ovnen på 200 C, og dæk en bageplade med bagepapir.

2. Rens broccolien, og kør den i en food processor, til den er helt fin og ligner ris. Du kan også rive broccolien på et almindeligt rivejern med lidt god håndkraft.

3. Æg og æggehvider vendes i broccolien. Kom salt, bagepulver, HUSK loppefrøskaller og kokosfibermel i blandingen, og ælt dejen med hænderne. Lad dejen hvile i cirka et kvarter.

PRØV OGSÅ: Grøn vegansk morgensmoothie

4. Form 8 boller af dejen på bagepapiret, drys eventuelt chia- eller sesamfrø på toppen, og bag bollerne i ovnen 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen.

*Lakto-ovo-vegetar: Spiser hovedsagelig vegetabilske fødevarer, men af og til også mælkeprodukter og æg.