Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grøn aspargessuppe
Foto: Thomas Hergaard Frisk og dejlig sommersuppe med grønne asparges.

Aspargessuppe

Grøn aspargessuppe

Frisk og dejlig sommersuppe med grønne asparges.

45 minutter
Print
Aspargessuppe til 4 personer

Grøn aspargessuppe

 

Arbejdstid: 30 min.

Kogetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet


500 g grønne asparges
ca. 5 dl hønse- eller urtebouillon
1 1⁄2 dl piskefløde
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 tsk citronsaft
brød

Sådan laver du grøn aspargessuppe


1. Skær hovederne af aspargeserne og læg dem fra. Skær resten af aspargeserne i stykker og kog dem i ca. 10 min. i bouillonen, til de er helt møre.

2. Blend det hele, til det er cremet og si suppen. Kog aspargeshovederne i suppen i 2-3 min. Rør fløden sammen med æggeblommerne og citronsaften, rør det i suppen og varm den op til kogepunktet. Suppen må ikke koge.

3. Spæd med lidt kogende bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk. Smag den til med salt og peber og servér evt. brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Asparges, Nem aftensmad, Suppe, Grønne asparges, Vegetarisk og Hovedret