Grønkålssalat med pære og valnødder
Et sundt indslag til julebordet. Grønkålssalat med pærer og valnødder.
Ingredienser
80 g ribbet grønkål
2 modne pærer
25 g valnøddekerner
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. æbleeddike
havsalt og friskkværnet peber
Sådan laver du grønkålssalat
Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grundigt i koldt vand, og afdryp den i en sigte.
Snit grønkålen helt fint, evt. med en gammeldags vuggehakker, og kom den i en skål.
Befri pærerne for kernehus, skær dem i helt fine både, og kom dem ned i skålen til grønkålen.
Vend grønkål og pærer med eddike, grofthakkede valnødder, olie, salt og peber, og smag til, så balancen er helt rigtig.
Anret salaten i en skål, og server med det samme. Grønkålssalaten er dejligt tilbehør til mange af decembers fede spiser; brug den f.eks. som et friskt alternativ, hvor du ellers ville have serveret grønlangkål eller varm rødkål.
Se også opskrift på Grønkål med sort quinoa og solsikkekerner.
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
Nøgleord til denne opskrift: salat, grønkål, grønkålssalat, pære, valnødder, opskrift.
Madredaktørens note
Pærerne bliver hurtigt brune, hvis du ikke serverer salaten lige med det samme.
Tip:
Du kan udskifte pærerne med æbler, appelsiner eller granatæblekerner, alt efter hvad du har lyst til, og hvad grønkålssalaten skal serveres til, ligesom du kan udskifte valnødderne med hakkede hasselnødder. Kombinationen af kål, frugt og nødder er af den evigt gode slags, og har du først taget den ind i dit salatkøkken, slipper du den ikke lige sådan igen.