Gulerodsmuffins
SPONSORERET indhold

Gulerodsmuffins med rosiner & skøn cremet frosting

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag blot en stor portion af disse saftige muffins som smager himmelsk og ser smukke ud med frosting og gulerod på toppen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
28. jan. 2022 | Opskrift | Hjemmet
12-14 stk. | Total: 40 min

Ingredienser

Muffins:

3 æg
100 g sukker
75 g farin
225 g hvedemel (gerne kagemel)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 dl koldpresset olie (f.eks. solsikke eller raps)
75 g smeltet smør
175 g revet gulerod
125 g rosiner
50 g græskarkerner

Appelsinglasur:

1 appelsin (øko)
125 g flødeost
30 g smør
175 g flormelis

Pynt:

evt. 1 gulerod og 1-2 spsk. græskarkerner

Sådan gør du:

  1. Muffins: Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk æg, sukker og farin tykt og cremet i 2-3 min. med en håndmikser.
  3. Sigt de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen.
  4. Vend olie, smør, gulerødder, rosiner og græskarkerner i dejen, og fordel den i 12-14 muffinforme smurt med smør eller foret med bagepapir eller papirforme.
  5. Bag dem midt i ovnen i 20-25 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 5 min., før de tages ud på en rist.
  6. Glasur: Riv appelsinskallen fint, og pisk den sammen med flødeost, blødt smør og sigtet flormelis. Sæt glasuren i køleskabet ½ times tid inden brug.
  7. Pynt kagerne med glasur og evt. tynde bånd af gulerod lavet med en kartoffelkræller og finthakkede græskarkerner. 

Anbefalet til dig