Opskrift på boller med havregryn
SPONSORERET indhold

Lækre havregrynsboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Havregryn kan bruges til meget og andet end havregrød. Her bruger vi havregrynene i lækre grovboller, der både kan bruges til morgenmad, i madpakken og som en dejlig eftermiddagssnack. Få opskriften på havregrynsboller her:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
30. jan. 2022 | Mad | Hendes Verden
20 stk | Total: 2 timer, 10 min | Arbejdstid: en time, 50 min

Ingredienser

Havregrynsboller (20 stk.)

  • 5 dl lunkent vand
  • 2 dl havregryn
  • 25 g gær
  • 1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 180 g durumhvedemel
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • samt havregryn til drys

Sådan bager du havregrynsboller:

  1. Kog havregrynene i vandet 1-2 min., og afkøl det, til det er lunkent. Udrør gæren heri. Rør yoghurt, durummel, olie og salt i.
  2. Dæk til med plastfilm, og lad det stå 30 min. Rør resten af melet i, og ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve 1 time.
  3. Form en firkant 3 cm tyk af dejen. Skær 16 boller ud af dejen, og lad dem efterhæve 15 min.
  4. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys dem med havregryn.
  5. Bag dem ved 200 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
havregrynsboller-opskrift.jpg
Lækre og bløde - hjemmebagte havregrynsboller ♡
  • TIP: Husk at havregryn suger mere væske end mel, når du bager, så dejen til havregrynsbollerne skal være ret lind inden den første hæving.
  • Til gengæld holder havregrynene også godt på fugten i bagværk, så disse havregrynsboller holder sig dejligt friske i længere tid end almindelige boller.
  • Husk også, at du sagtens kan bruge en rest havregrød fra morgenmaden i dit bagværk.

Gode gryn

havregrynsboller-box.jpg

Havregryn fås grov- eller finvalsede, tørrede eller ristede, og de kan spises rå i bl.a. mysli, men også i grød, bagværk m.m. Havre er et sundt fuldkornsprodukt.

Kilde: Katrine Klinken, Hjemmet - Foto: Thomas Hergaard

Anbefalet til dig