Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kalvekød i grønt med karrysovs
Foto: Thomas Hergaard

Kalvekød i grønt med karrysovs - opskrift fra Hjemmet

Kalvekød i grønt med karrysovs

En lækker opskrift på kalvekød med karrysovs.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 1 time
ca. 600 g kalvekød (bov, klump)
1 løg (delt)
2 tsk salt pr. liter vand
3-4 timianstilke
2 porrer (delte)
3-4 gulerødder (delte)
et par skiver knoldselleri
Sovs:
3 spsk smør
1 spsk karry (mere, hvis man synes)
3 spsk mel
½ liter suppe
salt og peber

  1. Kom kødet i en gryde og hæld vand på, så det dækker.
  2. Bring i kog, skum og tilsæt løg, salt og timian.
  3. Kog i knap 1 time.
  4. Kom grønsagerne i og kog dem møre, så skulle kødet også være mørt.
  5. Tag grønsagerne op og hold dem varme.
  6. Si suppen.
  7. Smelt smørret i en gryde og svits karry i.
  8. Rør melet i og spæd med kogende suppe.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Anret det skivede kød i et halvdybt, varmt fad. Kom grønsager over og hæld karrysovsen på.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Indisk mad og Hovedret