Opskrift på lun svampe-valnøddepaté
SPONSORERET indhold

Lun svampe-valnøddepaté

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Opskriften er fra Tina Scheftelowitz’ og Christine Bille Nielsens bog Vegetarisk vellyst. Retten er en nyfortolkning af Varm champignonpaté fra Karolines Køkken 3, 1986.

Af: Karolines køkken Foto: Karolines køkken
01. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

 

1 dl hel quinoa (3 dl kogt)

1¾ dl vand

salt

50 g valnøddekerner

300 g løg

500 g blandede svampe

1 spsk olivenolie + til pensling

1 fed hvidløg

3 spsk hakket frisk estragon eller 1 spsk tørret

2 æg

1 dl græsk yoghurt 10%

1½ tsk salt

friskkværnet peber

 

Til servering: En sprød salat og evt. en yoghurtdip.

Sådan laver du svampe-valnøddepaté

Skyl quinoaen i en sigte i koldt vand. Kog den under låg med vandet i 10 min., tag gryden af varmen, vend salt i og lad det trække i 10 min. under låg. Lad quinoaen køle af. Hak valnødderne groft. Rist dem på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Ryst panden undervejs. Pil og hak løgene fint.

 

Skyl champignonerne under rindende vand. Tør andre svampe fri for jord med køkkenrulle. Hak svampene fint. Steg løgene i olien ved høj varme i ca. 5 min., rør undervejs, tilsæt svampene og steg videre i ca. 10 min., til svampene er tørre og ristede. Tag svampene af varmen, kom dem i skål og vend med quinoa, valnødder, presset hvidløg, estragon, æg, yoghurt, salt og peber.

 

Kom blandingen i et ildfast fad på ca. 15 x 20 cm, der er smurt med lidt olie. Blandingen er her ca. 3 cm høj – hvis den er højere, skal den blot bage lidt længere tid. Bag den i ovnen ved 175° (ej varmluft) i ca. 30 min., til patéen er fast ved et let tryk.

 

Prøv også Karolines indbagte svinemørbrad med hasselbackkartofler