Karrymillionbøf med rodfrugtmos
Foto: Thomas Hergaard Skøn gryderet som hele familien vil elske!

Karrymillionbøf med rodfrugtmos

Lækker variation af den klassiske millionbøf - her har vi brugt hakket svinekød, karry og masser af grøntsager i sovsen - og kartoffelmosen! Få den lækre opskrift her:

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 35 min.
Millionbøffen er fryseegnet

300 g selleri
2 pastinakker eller persillerødder
800 g skrællede kartofler
evt. 1-2 dl mælk
salt og peber
3 løg
1 spsk. olivenolie
500 g hakket svinekød
1 spsk. karry
3 dl bouillon
1 spsk. majsstivelse
1 dl vand
1 rød peberfrugt
1 bundt forårsløg

Sådan laver du karrymillionbøf

  1. Start med mosen. Skræl selleri og pastinak eller persillerødder og skær dem i grove tern. Skær kartoflerne i grove tern og kog kartofler og rodfrugter i vand uden salt, til de er helt møre. Hæld kogevandet fra, men gem lidt.
  2. Mos kartofler og rodfrugter med en kartoffelmoser, et piskeris eller en håndmixer. Spæd mosen med mælk eller kogevand, til mosen er blød og luftig. Smag mosen til med salt og peber.
  3. Svits de hakkede løg til millionbøffen i olien i en stor gryde under omrøring i ca. 8 min., til de bliver glasklare. Skru op for blusset, og steg kødet med løgene. Tilsæt karry og svits den med et øjeblik. Tilsæt bouillon og kog op.
  4. Rør majsstivelsen ud i 1 dl vand og rør jævningen i saucen. Lad millionbøffen simre i 15 min. og smag til med salt. Hak peberfrugt i tern og bland den med skiveskåren forårsløg en skål.
  5. Servér kartoffelrodfrugtmosen med millionbøf og drys hver portion med den sprøde grønsagstopping.
Se, hvad vi ellers skriver om: Millionbøf, Svin, Rodfrugter og Hovedret