Kartoffelfrittata med parmaskinke
Foto: Henrik Freek Christensen

Kartoffelfrittata med parmaskinke

De små portions-frittata er bagt i muffinforme, så de er nemmere at have med på tur.

Kartoffelfrittata med parmaskinke

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(8 stk.)

200 g grønne asparges
250 g kogte kartofler
4 æg
2 dl syrnet fløde 9 %
salt og peber
8 skiver parmaskinke
1 potte brøndkarse

1. Skær den træede ende af aspargesene, og skær dem i små stykker.

2. Damp asparges i ca. 1 min., og vend med kartofler skåret i små tern.

3. Tænd ovnen på 180 grader.

4. Pisk æg med syrnet fløde, og krydr med salt og peber. Vend æggemassen med kartofler og asparges.

5. Smør 8 muffinsforme (gerne dem i silikone) med olie. Fordel massen i formene. Rul forsigtigt skiver af parmaskinke sammen, og kom en ned i hver form. Sørg for, at de drukner godt i æggemassen.

6. Bag i ca. 20 min., til æggemassen føles fast. Lad dem stå ca. 5 min., inden de forsigtigt vendes ud. Top med brøndkarse.