-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Kartoffelkage
En dansk specialitet, der gerne må ligne en stor kartoffel med marcipanlåget, der er drysset med kakao.
Kartoffelkage
(20 stk.)
Vandbakkelse: grundopskrift – se Chokolade Eclairs
Creme:
½ l piskefløde2 spsk. lys rørsukkerkorn fra 1 stang vanilje
Låg:
100 g marcipan flormeliskakaopulver
1. Smelt fedtstoffet i en gryde med vand, og bring det i kog. Rør melet i, og rør dejen ensartet, indtil den slipper skeen og gryden. Tag gryden af blusset.
2. Tilsæt salt, og lad dejen afkøle en smule. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. lad ægget blive absorberet helt, inden det næste tilsættes.
3. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt ti 4 cm lange boller ud på en bageplade med bagepapir. Bag vandbakkelserne på ovnens midterste rille ved 200° i 20-30 minutter. Når vandbakkelserne ser færdige ud, tages én ud af ovnen. falder den sammen, er de ikke færdige endnu. Det er vigtigt ikke at åbne ovnen de første 15 minutter. Når vandbakkelserne er færdige, snittes en lille ridse i siden, så dampen kan slippe ud. Så bliver de ikke bløde.
4. Halver bakkelserne, og læg dem på et fad. Begge dele bruges som bunde.
5. Pisk fløden til skum, og rør den med rørsukker og vaniljekorn. kom cremen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt den på vandbakkelsesbundene.
6. Rul marcipanen til låg ud mellem to stykker bagepapir drysset med flormelis. Skær låg ud, så de passer til kagernes størrelse. Sørg for, at de er så store, at cremen bliver helt dækket. læg lågene på, og sigt til sidst kakaopulver over kagerne
► SE OGSÅ: Napoleonskage
► SE OGSÅ: Gåsebryst
► SE OGSÅ: Fragilité