Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Frikadelle opskrift
Foto: Line Thit Klein Klassisk opskrift på lækre frikadeller.

Frikadelle opskrift

Klassiske frikadeller

Sådan laver du den bedste frikadellefars og steger de lækreste frikadeller. En klassisk opskrift på den danske ret, som aldrig slår fejl.

clock 25 minutter
printer Print
plate Frikadeller til 4 personer

Opskriften indeholder sponsorerede links

Frikadeller uden dikkedarer eller fancy ingredienser - her er opskriften på de helt almindelige og klassiske danske frikadeller med hakket kalv & flæsk eller almindeligt svinekød.

► Find den perfekte stegepande i Bageren og Kokkens store sortiment

Det skal du bruge til frikadellerne:

  • 500 gram hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk,
  • 1 mellemstort løg
  • 1 æg
  • 3 spsk mel
  • 1-1,5 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan laver du frikadeller

Hak løget helt fint (gerne på en minihakker) og rør det i farsen med æg, mel, mælk, salt og peber. Rør til du har en lind fars.

Har du tid, så lav farsen god tid i forvejen, og sæt den nogle timer i køleskabet – så trænger smagen bedre ind.

PRØV OGSÅ: Lav pasta på den sunde måde


Steg frikadellerne på en pande i fedtstof ved jævn varme ca. 6 min. på hver side. 

SE OGSÅ: Familiemad: Svensk pølseret, lasagne, frikadeller  & pizza med mere grønt og mindre fedt

Vidste du...

Frikadeller er indbegrebet af en dansk middagsbords klassiker, men ifølge Gastronomisk Leksikon kommer frikadeller faktisk fra Italien, hvor fritta betyder noget, der er stegt.

Gode tip til frikadellefarsen

Start med at røre salt og kød sammen - det giver kødet en 'sej' konsistens, og resten af ingredienserne bindes bedre til farsen.

 

Husk at en frikadellefars ikke skal være for fast - farsen skal faktisk tit være mere flydende, end du tror.

SE OGSÅ:  Opskrift på julefrikadeller

Steg frikadellerne i en blanding af olie og smør - så brænder de ikke så let på.

Flere gode tips til frikadeller? SE VIDEOEN  på Hjemmet.dk

SE OGSÅ: 

8 lækre tærter med chokolade dine gæster vil elske

 

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Svin, Dansk mad og Hovedret