Kyllingefrikadeller med bacon og timian
Foto: Maria Warnke Nørregaard Skønne kyllingedeller med sundt tilbehør.

Kyllingefrikadeller med bacon og timian

Kyllingedeller smager skønt! Prøv denne version med bacon og timian og server dem med en sund salat til.

printer Print
clock 30 minutter
plate 4 personer

400 g hakket kyllinge- eller kalkunkød
25 g røget kalkunbacon
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. hvid hvede fuldkornsmel
1 æg
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
2 tsk. friske timianblade
2 tsk. olie til stegning

Salat:

300 g rosenkål
200 g optøede edamamebønner
2 pillede mandariner
100 g friske dadler
100 g granatæblekerner
Grov paprika

Energi pr. person:
394 Kcal
Fedt:
27 %
Protein:
34 %
Kulhydrat:
38 %

Sådan gør du:

  1. Hak baconen fint, og rør kyllingekødet med bacon, salt, peber, fuldkornsmel, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg og timian til en sammenhængende og fast fars.
  2. Form farsen til 12 frikadeller. Varm olien på en pande.
  3. Brun frikadellerne på panden i cirka 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne, til de er gennemstegte. Vend dem jævnligt.
  4. Pil rosenkålene i enkelte blade, eller snit dem fint. Skær mandarinerne i halve og dadlerne i strimler.
  5. Bland rosenkål, edamamebønner, mandariner, dadler og granatæblekerner sammen.
  6. Smag til med salt og peber, drys med paprika, og servér salaten til de lune deller.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Sund aftensmad, Julefrokost, Frikadeller og Hovedret