
SPONSORERET indhold
Kyllingefrikadeller med bacon og timian
Kyllingedeller smager skønt! Prøv denne version med bacon og timian og server dem med en sund salat til.
4 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
400 g hakket kyllinge- eller kalkunkød
25 g røget kalkunbacon
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. hvid hvede fuldkornsmel
1 æg
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
2 tsk. friske timianblade
2 tsk. olie til stegning
Salat:
300 g rosenkål
200 g optøede edamamebønner
2 pillede mandariner
100 g friske dadler
100 g granatæblekerner
Grov paprika
Næringsindhold
-
Energi pr. person:394 Kcal
-
Fedt:27 %
-
Protein:34 %
-
Kulhydrat:38 %
Sådan gør du:
- Hak baconen fint, og rør kyllingekødet med bacon, salt, peber, fuldkornsmel, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg og timian til en sammenhængende og fast fars.
- Form farsen til 12 frikadeller. Varm olien på en pande.
- Brun frikadellerne på panden i cirka 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne, til de er gennemstegte. Vend dem jævnligt.
- Pil rosenkålene i enkelte blade, eller snit dem fint. Skær mandarinerne i halve og dadlerne i strimler.
- Bland rosenkål, edamamebønner, mandariner, dadler og granatæblekerner sammen.
- Smag til med salt og peber, drys med paprika, og servér salaten til de lune deller.