Nemme opskrifter på sunde pastaretter
SPONSORERET indhold

Lav pasta på den sunde måde

Pasta er en dejlig nem spise, og ikke mindst i børnefamilier er pasta et hit. Hvorfor pasta med måde? Faktum er, at pasta er stivelse.

Af:: Majbritt Louring Engell
31. aug. 2016 | Mad | ALT for damerne

Stivelse indeholder meget energi fra kulhydrater, faktisk lige så meget energi som rørsukker. Når du spiser pasta, og særligt hvis du spiser for meget af gangen, vil det løfte dit blodsukkerniveau højt i vejret. Når blodsukkeret har været højt, kommer nedturen efterfølgende, når blodsukkeret dykker. Du kan føle ubehag, træthed og måske sult − et blodsukker, der falder hurtigt, giver ofte hurtigt trang til mad igen − din krop fortæller dig altså, at du er sulten, selvom du lige har spist masser af energi. Det er slet ikke forbudt at spise pasta. Men spis det i moderate portioner og altid sammen med protein, f.eks. kød eller fisk og fedtstof som f.eks. olie, pesto og nødder.

 

Frisk pasta med skinke og æg 
[500 kcal pr. portion] 
En super nem ret, det kun tager 15-20 min at lave. Retten mætter godt på grund af det høje indhold af protein og fiberrige grøntsager. Mængden af pasta er afstemt, så det passer til dig, der gerne vil tabe dig.

Se opskriften på frisk pasta med skinke og æg

 



Spaghetti med mørbrad
[400 kcal pr. person]
Svinemørbrad er en rigtig protein-booster, som højner din fedtforbrænding, mætter hurtigt og i lang tid, ligesom det stabiliserer dit blodsukker.

Se opskriften på spaghetti med mørbrad her 

Muslingeskaller i tomat med kyllingeboller 
[400 kcal pr. person] 
Et spændende alternativ til almindelige oksekødsboller. Kyllingekødbollerne bliver lækkert saftige og smager skønt sammen med tomatsaucen.

Se på muslingeskaller i tomat med kyllingeboller opskriften her

 

 

Rød tun med pastasalat og sojabønnemos 
[450 kcal pr. person]
Rugmelspasta, som er brugt her, er et fantastisk alternativ til almindelig fuldkornspasta. Rugmelspasta indeholder 14,6 fiber pr. 100 gram mod 7 gram i fuldkornspasta.

Se opskriften på rød tun med pastasalat og sojabønnemos her

 

Majbritt Louring Engell, master i fitness og træning og professionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun er forfatter til flere bestsellerbøger med fokus på slankemad. Medejer af Netslank, Frk. Skrump Kostklinik, Diætistklinikken.dk.