Rød tun med pastasalat og sojabønnemos
Rugmelspasta, som er brugt her, er et fantastisk alternativ til almindelig fuldkornspasta. Rugmelspasta indeholder 14,6 fiber pr. 100 gram mod 7 gram i fuldkornspasta.
Rød tun med pastasalat til 4 personer
Ingredienser
- 200 g sojabønner (fra frost) eller edamamebønner
- 1 knsp wasabipasta
- ½ tsk salt
- 2 spsk hvidvinseddike
- 120 g rugmelspastaskruer (f.eks. Il Fornaio)
- 800 g frisk tun (skåret i 4 bøffer)
- fedtstof til stegning, f.eks. kokosolie eller smør
- 500 g cherrytomater (forskellige farver)
- l4 spsk olivenolie
- peber og salt
- lidt frisk timian
Sådan gør du
- 1/ Overhæld sojabønnerne med kogende vand, og lad dem trække nogle minutter. Blend bønner, wasabipasta, salt og eddike med en stavblender.
- 2/ Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- 3/ Steg tunen i fedtstof i ca. 2 minutter på hver side.
- 4/ Del tomaterne. Vend pasta og tomater sammen til en pastasalat. Hak lidt frisk timian over, og vend det hele med olivenolie. Drys med salt og peber.
- 5/ Servér tunen med pastasalat og sojabønnemos. Pynt med timian.
- 450 kcal. pr. person.
- SE OGÅ på Boligliv.dk: 2 x nem og lækker pasta
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter