Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på blomkålsdeller med spinatpesto
Foto: Mikkel Adsbøl Blomkålsdeller med spinatpesto

Opskrift på blomkålsdeller med spinatpesto

Blomkålsdeller med spinatpesto

Disse deller smager virkelig godt, selvom det måske lyder mærkeligt. De er nemme, og mine børn kan også lide dem. De indeholder fine fedtstoffer fra mandlerne, og fedtstoffer stabiliserer ligeledes blodsukkeret og tilfredsstiller vores krop. Sammen med spinat pestoen, der smager skønt og indeholder store mængder vitaminer og mineraler, er det et perfekt måltid. Spis eventuelt dellerne med en skål tomatsalat med avocado.

4
Print

½ blomkålshoved
2 håndfulde mandler
2 fed hvidløg
1 æg
1 bundt mynte
2 spsk groft mel
havsalt
smør til stegning

Spinatpesto
1 pose spinat
1 håndfuld valnødder
50 g parmesan
2 fed hvidløg
Saft af ½ citron
7 spsk olivenolie
havsalt

Tilbehør: Server blomkålsdellerne med ris, pasta eller bulgur, hvis de bruges til aftensmad

Sådan laver du frikadellerne

Kør alle ingredienserne til blomkålsdellerne i en foodprocessor, men tilsæt melet til sidst, så du kan justere.

Dejen må ikke være for våd, men du skal kunne lave små deller, uden de falder fra hinanden. Kom dem på panden med smør, og steg dem til de har en fin, brun overflade.

Skyld spinaten grundigt og tør den, inden du kommer den i en foodprocessor med de øvrige ingredienser til spinatpestoen. Værsgo'!

Tip:

 

Brug dellerne som mellemmåltid eller i madpakken.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madpakke, Dansk mad, Frikadeller, Blomkål, Louise Bruun, Vegetarisk, Hovedret og Frokost