Opskrift på tranebærlikør
SPONSORERET indhold

Julens fineste: Hjemmelavet krydret tranebærlikør

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne lækre, bittersøde, krydrede julelikør kan fint stå og trække smag hele december måned, mens man forsyner sig med et lille glas i ny og næ. Her får du opskriften på en nem, lækker og ikke mindst julet tranebærlikør med den smukkeste røde farve - julens farve på glas. Du skal faktisk ikke gøre andet end at blande tranebær med en sukkerlage, vodka, appelsin og vaniljestænger. Og så lade den trække, mens du nyder den fine julerøde farve, som likøren får lidt efter lidt. Se her, hvordan du gør:

Af: Cecilie Svensson Foto: Lars Ranek
09. dec. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 25 min

Ingredienser

Det skal du bruge til julens fineste tranebærlikør:

  • Ca. 4 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 pakke/pose friske tranebær, fås i større supermarkeder fra omkring slutningen af oktober
  • 8 dl vodka
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • ½ usprøjtet appelsin, skallen herfra skåret i store stykker.

Sådan laver du julelikør med tranebær

  1. Varm sukker og vand op i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er opløst.
  2. Hak halvdelen af tranebærrene groft, og hæld både de hele og de hakkede bær i en glaskarafel eller lignende.

    PRØV OGSÅ: Cranberry Cosmopolitan

  3. Tilsæt vaniljestangen og appelsinskal, og hæld både sukkerlagen og vodkaen over.
  4. Sæt låg på, og lad likøren stå og trække i 2-3 uger, før den nydes med danskvand og isklumper som en dejlig juleaperitif.

    TIP: Den julede tranebærlikør er en oplagt adventsgave eller julegave til en, du holder af. Køb en fin karaffel på loppemarkedet, Søstrene Greene eller TGR og fyld den med den fine krydrede tranebærlikør.

SE OGSÅ: Nemme julegaver: 16 søde gaver du selv kan sylte, bage & brygge

Anbefalet til dig