Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på tranebærlikør
Foto: Lars Ranek Julens farve på glas. Tranebær udtrukket på vodka.

Hjemmelavet tranebærlkør

Hjemmelavet krydret tranebærlikør

Denne lækre, bittersøde, krydrede julelikør kan fint stå og trække smag hele december måned, mens man forsyner sig med et lille glas i ny og næ.

25 minutter
Print

Ca. 4 dl sukker
1 dl vand
1 pakke/pose friske tranebær, fås i større supermarkeder fra omkring slutningen af oktober
8 dl vodka
1 vaniljestang, delt på langs
½ usprøjtet appelsin, skallen herfra skåret i store stykker.

Sådan laver du julelikør med tranebær

  1. Varm sukker og vand op i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er opløst.
  2. Hak halvdelen af tranebærrene groft, og hæld både de hele og de hakkede bær i en glaskarafel eller lignende.

    PRØV OGSÅ: Cranberry Cosmopolitan

  3. Tilsæt vaniljestangen og appelsinskal, og hæld både sukkerlagen og vodkaen over.
  4. Sæt låg på, og lad likøren stå og trække i 2-3 uger, før den nydes med danskvand og isklumper som en dejlig juleaperitif.

    TIP: Den julede tranebærlikør er en oplagt adventsgave eller julegave til en, du holder af. Køb en fin karaffel på loppemarkedet, Søstrene Greene eller TGR og fyld den med den fine krydrede tranebærlikør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Drinks og Drikke