Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lam med tomat, kikærter og koriander
Foto: Andreas Wiking Lam med tomat, kikærter og koriander

Opskrift på lam med tomat, kikærter og koriander

Lam med tomat, kikærter og koriander

clock 30 minutter
printer Print
plate 4

350 g lammebov, skåret i gode, store tern
1 spsk reven ingefær
2 fed knust hvidløg
salt, peber
2 tsk olivenolie
2 løg i både
1 dåse økologiske tomater
ca. 1-2 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
1 dåse velafdryppede økologiske kikærter
1 bdt. koriander
4 fuldkorns nan.

Energi pr. person:
710 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
24 %
Kulhydrant:
46 %

Sådan gør du

Vend kødet med ingefær, hvidløg, salt og peber.
Varm olien i en gryde og brun kødet sammen med løgene. Hæld tomater samt lidt bouillon ved og lad det hele snurre ca. 20 minutter – check om kødet er mørt.
Bland kikærterne i, spæd evt. til med yderligere bouillon, varm retten igennem og smag til med salt og peber og server i dybe tallerkener med frisk koriander og nan.


Tip

Er du ikke vild med lam, så brug kylling eller magert svinekød i stedet.


Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Lam, Tyrkisk mad og Hovedret