Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lammedeller med grove rodfrugter
Foto: Andreas Wiking Lammedeller med grove rodfrugter

Opskrift på lammedeller med grove rodfrugter

Lammedeller med grove rodfrugter

plate 4
printer Print

400 g hakket lammekød
1 hakket løg
2 knuste fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
½ tsk stødt mynte
1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1 lille æg
2 spsk rasp/reven brødkrumme.
2 tsk olie til stegning.
Ovnbagte grøntsager:
1 kg blandede rødder og knolde i grove stykker
4 rødløg i halve
2 spsk olivenolie
krydderurtekviste/laurbærblade.

Servering:
1½ dl græsk yoghurt
1 pakke fuldkornsnaan.

Energi pr. person:
680 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
22 %
Kulhydrant:
48 %

Sådan gør du

Begynd med rodfrugterne: Bland dem og løgene med olie, krydderurtekviste og evt. lidt knust laurbær samt salt og peber.

Bred dem ud i ét lag i en bradepande, sæt dem i ovnen ved 200-225 grader en god halv times tid, til de er møre, og lav imens farsen til frikadellerne:

Blend alle ingredienserne til en jævn fars, der formes og steges i olie til 16 små frikadeller. Servér med rodfrugter, yoghurt og naanbrød.

TIP: Er du ikke til lam, kan frikadellerne tilberedes af magert skinkesmåkød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammefrikadeller, Rodfrugter, Frikadeller, Lam, Tyrkisk mad og Hovedret