Opskrift på lammedeller med grove rodfrugter
SPONSORERET indhold

Lammedeller med grove rodfrugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
10. feb. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

400 g hakket lammekød
1 hakket løg
2 knuste fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
½ tsk stødt mynte
1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1 lille æg
2 spsk rasp/reven brødkrumme.
2 tsk olie til stegning.
Ovnbagte grøntsager:
1 kg blandede rødder og knolde i grove stykker
4 rødløg i halve
2 spsk olivenolie
krydderurtekviste/laurbærblade.

Servering:
1½ dl græsk yoghurt
1 pakke fuldkornsnaan.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    680 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    48 %

Sådan gør du

Begynd med rodfrugterne: Bland dem og løgene med olie, krydderurtekviste og evt. lidt knust laurbær samt salt og peber.

Bred dem ud i ét lag i en bradepande, sæt dem i ovnen ved 200-225 grader en god halv times tid, til de er møre, og lav imens farsen til frikadellerne:

Blend alle ingredienserne til en jævn fars, der formes og steges i olie til 16 små frikadeller. Servér med rodfrugter, yoghurt og naanbrød.

TIP: Er du ikke til lam, kan frikadellerne tilberedes af magert skinkesmåkød.