
Lammedeller med grove rodfrugter
Ingredienser
400 g hakket lammekød
1 hakket løg
2 knuste fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
½ tsk stødt mynte
1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1 lille æg
2 spsk rasp/reven brødkrumme.
2 tsk olie til stegning.
Ovnbagte grøntsager:
1 kg blandede rødder og knolde i grove stykker
4 rødløg i halve
2 spsk olivenolie
krydderurtekviste/laurbærblade.
Servering:
1½ dl græsk yoghurt
1 pakke fuldkornsnaan.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:680 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:22 %
-
Kulhydrat:48 %
Sådan gør du
Begynd med rodfrugterne: Bland dem og løgene med olie, krydderurtekviste og evt. lidt knust laurbær samt salt og peber.
Bred dem ud i ét lag i en bradepande, sæt dem i ovnen ved 200-225 grader en god halv times tid, til de er møre, og lav imens farsen til frikadellerne:
Blend alle ingredienserne til en jævn fars, der formes og steges i olie til 16 små frikadeller. Servér med rodfrugter, yoghurt og naanbrød.
TIP: Er du ikke til lam, kan frikadellerne tilberedes af magert skinkesmåkød.