Ingredienser
Chokoladefyld:
100 g mørk chokolade
15 g smør
1 spsk. piskefløde
Kokosdej:
1½ dl æggehvider (4-5 stk.)
225 g kokosmel
175 g flormelis
115 g mandelmel
Sådan gør du
Chokoladefyld:
- Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør og fløde i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.
- Fordél chokoladen 12 huller i en chokoladeform eller isterningeform, og sæt den i fryseren i 1 time.
Kokosdej:
- Pisk æggehvider, kokosmel, flormelis og mandelmel godt sammen.
- Tag chokoladestykkerne ud af formen.
- Form kokosdejen til 12 kugler, og pak et stykke chokolade ind i hver. Form kuglerne til toppe, og sæt kagerne på en bageplade med bagepapir.
- Bag kokosmakronerne ved 175 grader i 18-20 min., og servér dem lune eller afkølede til stuetemperatur.
Tip
Du kan købe færdiglavet mandelmel eller selv lave det. Blanchér 125 g mandler i kogende vand, og smut skallen af dem. Tør dem i ovnen ved 150 grader i 5-10 min., og hak dem fint i en foodprocessor eller hurtighakker.