Luksus kokosmakroner med chokoladefyld
Foto: Martin Dyrløv Find opskriften på de lækre kokosmakroner her.

Luksus kokosmakroner med chokoladefyld

De store kokosmakroner gemmer på et hjerte af chokolade, og kokosdejen er rørt med både kokosmel og mandelmel.

printer Print
clock 20 minutter
plate ca. 12 styk

Chokoladefyld:
100 g mørk chokolade
15 g smør
1 spsk. piskefløde

Kokosdej:
1½ dl æggehvider (4-5 stk.)
225 g kokosmel
175 g flormelis
115 g mandelmel

Sådan gør du

Chokoladefyld:

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør og fløde i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad.
  2. Fordél chokoladen 12 huller i en chokoladeform eller isterningeform, og sæt den i fryseren i 1 time. 

Kokosdej:

  1. Pisk æggehvider, kokosmel, flormelis og mandelmel godt sammen.
  2. Tag chokoladestykkerne ud af formen.
  3. Form kokosdejen til 12 kugler, og pak et stykke chokolade ind i hver. Form kuglerne til toppe, og sæt kagerne på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag kokosmakronerne ved 175 grader i 18-20 min., og servér dem lune eller afkølede til stuetemperatur.

Tip

Du kan købe færdiglavet mandelmel eller selv lave det. Blanchér 125 g mandler i kogende vand, og smut skallen af dem. Tør dem i ovnen ved 150 grader i 5-10 min., og hak dem fint i en foodprocessor eller hurtighakker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kokosmakroner, Chokolade og Bageopskrifter