Mexicanske nakkekoteletter med majs-klatkager
SPONSORERET indhold

Mexicanske nakkekoteletter med majs-klatkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Byd på en festlig middag med masser af smag og flotte farver. Disse nakkekoteletter er tilberedt med den mexicanske adobosovs og serveres med lækre majs-klatkager, der smager virkelig skønt.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
05. okt. 2023 | Opskrift | Hjemmet
4 personer | Total: en time, 30 min | Arbejdstid: 45 min

Ingredienser

  • 4 tykke nakkekoteletter

Adobosovs:

  • 2 løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • 3 store tomater
  • 2 friske, røde chili
  • 2 spsk. farin
  • 3 spsk. rød- eller hvidvinseddike
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt

Majsklatkager (12 stk.):

  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 200 g majskerner (friske eller frosne)
  • 1 tsk. chiliflager
  • olivenolie og smør til stegning

Tilbehør:

  • 2-3 avocado
  • limebåde
  • frisk koriander
  • evt. rå chili eller syltede jalapenos

Sådan gør du:

  1. Adobosovs: Pil løg og hvidløg, og skær løgene i både. Skyl tomater og chili, og skær dem i halve. Bred grøntsagerne ud på en oliesmurt bageplade, og steg dem under grillen i ovnen, til de får sorte pletter.
  2. Blend alle grøntsagerne sammen med farin, vineddike og krydderier, og del sovsen i 2 portioner. Afkøl.
  3. Vend koteletterne grundigt med en portion sovs, og lad dem trække i 30 min. på køkkenboret eller i 4-12 timer i køleskabet.
  4. Majsklatkager: Rør alle ingredienserne sammen i nævnte rækkefølge, og steg dejen som klatkager på en middelvarm pande med olie og smør i 3-4 min. på hver side.
  5. Tænd grillen i ovnen. Læg koteletterne i en smurt bradepande, og steg dem under grillen i 5-8 min. på hver side afhængig af tykkelse – hæld saften fra undervejs.
  6. Server koteletterne med friske stykker avocado, limebåde, majsklatkager, ekstra sovs, frisk koriander og evt. ekstra chili.

Anbefalet til dig