Mexicanske nakkekoteletter med majs-klatkager
Foto: Martin Dyrløv Skøn middag!

Mexicanske nakkekoteletter med majs-klatkager

Byd på en festlig middag med masser af smag og flotte farver. Disse nakkekoteletter er tilberedt med den mexicanske adobosovs og serveres med lækre majs-klatkager, der smager virkelig skønt.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 45 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 30 minutter
plate 4 personer

  • 4 tykke nakkekoteletter

Adobosovs:

  • 2 løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • 3 store tomater
  • 2 friske, røde chili
  • 2 spsk. farin
  • 3 spsk. rød- eller hvidvinseddike
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt

Majsklatkager (12 stk.):

  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 200 g majskerner (friske eller frosne)
  • 1 tsk. chiliflager
  • olivenolie og smør til stegning

Tilbehør:

  • 2-3 avocado
  • limebåde
  • frisk koriander
  • evt. rå chili eller syltede jalapenos

Sådan gør du:

  1. Adobosovs: Pil løg og hvidløg, og skær løgene i både. Skyl tomater og chili, og skær dem i halve. Bred grøntsagerne ud på en oliesmurt bageplade, og steg dem under grillen i ovnen, til de får sorte pletter.
  2. Blend alle grøntsagerne sammen med farin, vineddike og krydderier, og del sovsen i 2 portioner. Afkøl.
  3. Vend koteletterne grundigt med en portion sovs, og lad dem trække i 30 min. på køkkenboret eller i 4-12 timer i køleskabet.
  4. Majsklatkager: Rør alle ingredienserne sammen i nævnte rækkefølge, og steg dejen som klatkager på en middelvarm pande med olie og smør i 3-4 min. på hver side.
  5. Tænd grillen i ovnen. Læg koteletterne i en smurt bradepande, og steg dem under grillen i 5-8 min. på hver side afhængig af tykkelse – hæld saften fra undervejs.
  6. Server koteletterne med friske stykker avocado, limebåde, majsklatkager, ekstra sovs, frisk koriander og evt. ekstra chili.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Der bruges Ancho og Guajillo chili i en ægte Adobosovs. Hvis du kan skaffe dem tørrede, skal de ristes til sorte pletter, og derefter udblødes i vand i 20-30 min.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mexicansk mad, Svin, Aftensmad og Hovedret