Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på minestrone
Foto: Line Thit Klein Minestrone

Minestronesuppe

Italiensk mad for begyndere.

45 minutter
Print
4

Lidt madolie
1 løg i tern
4 skiver bacon, skåret i mindre stykker
2 gulerødder i tern
2 stilke bladselleri, snittet
1 fennikel, i tern
2 fed hvidløg
2 dl hvidvin
500 g gode, modne tomater, skåret i grove stykker
2 små squash, skåret i skiver
300 g friske grønne eller gule bønner, skåret i mindre stykker
4 dl vand eller grøntsagsbouillon
200 g pasta
salt, peber og hvidvinseddike til tilsmagning
Parmesan og basilikum til servering.

Sådan laver du minestrone:

Varm olien op i en gryde og steg løg, bacon, gulerødder, bladselleri, fennikel og hvidløg gyldne heri. Hæld hvidvinen på og lad den koge næsten væk. Kom tomater, squash, bønner og bouillon i gryden og læg låg på.

Lad suppen koge sammen i ca. 15 min. Tilsæt pastaen og lad den koge til den er mør. Tilsæt evt. mere vand eller bouillon, hvis suppen bliver for tyk. Smag til med salt, peber og eddike.

Riv parmesan og drys basilikum ud over suppen ved servering.

Prøv også ovnbagte bønner med løg, fisk og smørsovs

Se, hvad vi ellers skriver om: Minestronesuppe, Tomatsuppe, Grøntsagssuppe, Suppe, Italiensk mad og Hovedret