Nemme mini-kyllingefrikadeller med sesamfrø
Foto: Tia Borgsmidt Disse kyllingefrikadeller smager skønt!

Nemme mini-kyllingefrikadeller med sesamfrø

Disse lækre kyllingefrikadeller har et asiatisk twist og er vendt i sesam. De er nemme at lave og er med garanti et hit i en travl hverdag.

printer Print
plate 4 personer

400-500 g hakket kylling
1 tsk. salt
3 spsk. sojasauce
1 ds. vandkastanjer
2 spsk. hvedemel
2 spsk. vand
2 spsk. revet løg
2 tsk. karry
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 æg peber

Desuden:

1 dl sesamfrø
2 spsk. olie til stegning

Pynt:

limebåde, frisk koriander

Tilbehør:

sojasauce, sød chilisauce og kogte ægnudler og broccolibuketter

Sådan gør du:

  1. Rør kyllingekødet med salt og sojasauce.
  2. Afdryp vandkastanjerne, og hak dem mellemfint f.eks. i en foodprocessor eller brug en kniv. Rør dem i kødet.
  3. Rør de øvrige ingredienser til farsen i. Rør farsen godt sammen.
  4. Dyb en barneske eller stor teske i koldt vand. Tag herefter en portion fars op på skeen, og form en lille frikadelle i hånden. Vend den i sesamfrø.
  5. Varm olien op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 12 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs.
  6. Tjek, at frikadellerne er gennemstegt. Pynt med limebåde og koriander.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Frikadeller, Kylling og Hovedret