Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du muslingesuppe med fennikel
Foto: Anders Schønnemann Sådan laver du muslingesuppe med fennikel

Muslingesuppe med fennikel

Muslingesuppe med fennikel

Jeg er vild med fiskesupper. Her er den baseret på muslinger, og derfra kan du sådan set fylde i den, hvad du vil. Denne version er enkel og passer lige godt til hverdag og weekend.

Print

Let hovedret til 2 personer

800 g muslinger
olivenolie
¾ fennikel, i grove stykker
dildstilke
1 løg, i både
2 liter vand

Suppe:
muslingebouillonen
1 dl piskefløde
salt og hvid peber
200 g hvid fisk
200 g muslinger
300 g nye kogte kartofler
¼ fennikel, fint snittet
plukket dild
evt. citron

Sådan laver du muslingesuppe med fennikel:

Skrub alle muslingerne. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet (gem en håndfuld, ca. 200 g, i køleskabet, til suppen)

Varm en stor gryde op med lidt olivenolie i.

Sautér fennikel, dildstilke, løg og muslinger i den varme gryde. De skal ikke tage farve og bare sautere i et minut eller to. Hæld vand på, og lad det hele simre i 10 min. Sluk for blusset, og lad bouillonen trække i 10 min. Gentag: simre i 10 min og trække i 10 min. Sigt bouillonen over i en ren gryde, og reducér den til det halve.

Tilsæt fløde, og kog i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Kom de resterende muslinger i suppen, og giv dem 1 minut. Tilsæt hvid fisk og kartofler i suppen, og lad det varme med, og lad muslingerne åbne sig.

Anret forsigtigt det hele i store skåle med fennikel og dild.

Servér gerne med citronbåde til.

PRØV OGSÅ: Brændenældesuppe med citronyoghurt

TIP

Har du fiskeben fra den hvide fisk, skal de endelig koge med i bouillonen for at give mere smag.