Nudler med grøn karry og oksekød
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Nudler med grøn karry og oksekød - opskrift fra Hjemmet

Nudler med grøn karry og oksekød

Nem og eksotisk hverdagsmad.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 15 min.
Koge-/stegetid: ca. 20 min.
300 g nudler (gerne brede)
2 løg
1 spsk. olie
400 g hakket oksekød (maks. 10%)
2 fed hvidløg
1 tsk. sambal oelek
1 spsk. grøn karrypasta
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. sojasovs
1 dl hønsebouillon
2 spsk. sukker
2 spsk. lime- eller citronsaft
Drys: 3-4 spsk. cashewnødder
Pynt: rød chili/peberfrugt og evt. koriander
Tilbehør: grønne bønner (eller broccolibuketter)

  1. Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Afdryp dem i en sigte.
  2. Hak løgene.
  3. Varm olien op i en wok eller dyb stegepande. Svits kød, løg og finthakket hvidløg, til det skifter farve. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det småkoge i ca. 10 min. under låg.
  4. Fordél kødet over nudlerne. Pynt med cashewnødder, hakket chili og evt. koriander. Servér med kogte bønner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Oksekød og Nudler