Ovnstegt skinkemignon og forårsgrønsager
SPONSORERET indhold

Ovnstegt skinkemignon og forårsgrøntsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mangler du et alternativ til den klassiske svinemørbrad, så prøv en lækker skinkemignon. Her får du en opskrift med masser af grønt.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
23. feb. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Marinering: 24 timer
Koge/stegetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
(4-6 personer)
1 stor skinkemignon (ca. 600 g)
1 spsk groft salt
1/2 spsk rørsukker eller farin
1 fed hvidløg
1 tsk fintrevet citronskal
1 tsk finthakket rosmarin
1 tsk finthakket mynte
1 tsk finthakket oregano
1/4 tsk knust sort peber
600 g forårsgrønsager (f.eks. nye gulerødder, sukkerærter, grønne asparges, forårsløg, bønner, majroer)
2 ½ dl grønsagsbouillon

Dressing:
2 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
evt. en smule knust hvidløg
salt og peber

  1. Rør en portion kryddersalt af salt, sukker, knust hvidløg, finthakkede krydderurter og peber.
  2. Gnid kødet med kryddersaltet og læg den i en frysepose. Luk posen og læg den i køleskabet min. 24 timer.
  3. Læg skinkemignonen i en lille bradepande og sæt den i ovnen ved 180 grader 35-40 min.
  4. Centrumtemperaturen skal være 65-70 grader.
  5. Rens grønsagerne, skær dem i passende stykker og kog dem i bouillonen.
  6. Kom først de grønsager i, som har længst kogetid (f.eks. gulerødder) og til sidst dem, som kun skal koge et øjeblik (f.eks. sukkerærter).
  7. Grønsagerne skal koges, så de stadig har bid. Hæld dem på et dørslag og vend dem med en dressing af citronsaft, olivenolie, evt. knust hvidløg, salt og peber.
  8. Skær kødet i tynde skiver og anret med grønsagerne.