Ovnstegte kyllingelår med cremet kartoffelsalat
Foto: Martin Dyrløv Fantastisk sommermiddag.

Ovnstegte kyllingelår med cremet kartoffelsalat

Kog kartoflerne om formiddagen eller dagen før. Så er den sommerlige middag hurtigt sat på bordet.

printer Print
preparation Total: 35 minutter
plate 4 personer

  • 4 hele kyllingelår

Marinade:

  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 citron (øko)
  • 3 spsk. olivenolie
  • sort peber i kværn

Kartoffelsalat:

  • 2 dl cremefraiche
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ¾-1 kg kogte kartofler
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt bredbladet persille

Tilbehør:

  • evt. 1 citron

Sådan gør du:

  1. Bland knust hvidløg med paprika, salt, fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft, olie og friskkværnet sort peber.
  2. Rids evt. kyllingelårene, og vend dem med marinaden i en bradepande med bagepapir. Lad dem trække med marinaden, mens ovnen varmer op til 225 grader. Sæt dem i ovnen i 35-45 min. Tjek centrumstemperaturen, der skal være 75 grader.
  3. Kartoffelsalat: Pisk cremefraiche og kærnemælk sammen med citronsaft og sennep, og smag til med salt og peber.
  4. Skær kartoflerne i mundrette stykker. Pil og hak rødløget. Halvér agurken på langs, og skrab kernerne ud. Skær agurken i små stykker. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve. Rens radiserne, og skær dem i små stykker. Skyl og hak persillen.
  5. Bland kartofler og grøntsager med dressingen, og smag til. Tilsæt persille, og servér med de friskstegte kyllingelår. Giv evt. citronbåde til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Aftensmad, Kartoffelsalat og Hovedret