Ingredienser
2 blade husblas
½ vaniljestang
80 g sukker
4 dl piskefløde
1 dl sødmælk
1-2 spsk. Tullamore D.E.W. Whiskey (eller en anden whisky, der ikke er for røget eller for dominerende i smagen)
Whisky-gelé:
2 blade husblas
½ dl Tullamore D.E.W. Whiskey
1 dl vand
1 dl sukker
Pynt: evt. vanilje, bær el. nødder
Sådan laver du panna cotta med whiskygelé
- Udblød 2 blade husblas i koldt vand.
- Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde. Tilsæt fløde og mælk og varm op under omrøring til lige under kogepunktet. Sigt fløden over i en skål og smelt husblassen i den varme fløde. Smag til med 1-2 spsk. whisky.
- Fordel fløden i 4 glas og sæt dem på køl i 6 timer.
- Lad dem stivne helt inden du forbereder og hælder whisky-geléen over, så den lægger sig oven på fløden.
- Whisky-gelé:
Udblød 2 blade husblas i koldt vand. Kom whisky, vand og sukker i en lille gryde og varm op til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og smelt husblassen i whiskylagen. - Afkøl lagen og hæld den evt. i en lille kande.
- Fordel whiskylagen over den stivnede fløde og sæt glassene på køl i 2 timer, så lagen bliver til gelé.
- Pynt med kværnet vanilje, bær eller ristede nødder, lige inden servering.
- PRØV OGSÅ: