Rabarber

Foto: VKStockimage

Rabarber-jordbærmarmelade

Når man bager rabarberne, får de en fantastisk karamelliseret smag, der passer godt til jordbærrene.

Når man bager rabarberne, får de en fantastisk karamelliseret smag, der passer godt til jordbærrene.

Rabarber-jordbærmarmelade


Tid: ca. 1 time

(ca. 3 glas)
500 g rabarber
500 g jordbær
ca. 400 g sukker
atamon

1. Tænd ovnen på 200 grader. Rengør rabarber, og skær dem i små skiver. 2. Læg rabarberne i et ovnfast fad, hæld 250 g sukker over, og bag dem i 30 minutter.

3. Nip jordbærrene, og halver dem. Hæld jordbærrene i en gryde, og hæld resten af sukkeret over. Lad dem trække, til sukkeret er smeltet.

4. Tænd for varmen, og lad det simre, til jordbærrene er møre.

5. Hæld de bagte rabarber i jordbærrene, og kog op. Skold glassene, og skyl dem evt. i atamon. Hæld marmeladen på glas.


► SE OGSÅ: Lækker rabarber-cheesecake

► SE OGSÅ: Panna cotta med rabarber

► SE OGSÅ: Spicy rabarberchutney



Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber