Lagkagebunde - sådan bager du de perfekte lagkagebunde
Sådan bager du perfekte lagkagebunde
Se videoen og få Katrine Klinkens opskrift + trin-for-trin guide til at bage de perfekte lagkagebunde.
Sådan bager du perfekte lagkagebunde
Ingredienser:
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel (evt. 75 g hvedemel og 25 g kartoffelmel)
1 tsk bagepulver
evt. lidt smør til formen
Sådan laver du de perfekte lagkagebunde
1. Lagkagebunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser til det bliver stift og tykt skummede.
2. Bland mel, evt. kartoffelmel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
3. Hæld dejen i en springform smurt med smør. Bag 20-30 min. i en 175 grader varm til kagen er gennembagt. Afkøl den på bagerist.
4. Flæk kagen til 3 lagkagebunde. Brug en brødkniv og skær først 1/3-del op på siden af kagen hele vejen rundt og skær gradvist ind til midten. Læg den første lagkagebund på et fad. Flæk resten af kagen i 2 dele på samme måde. Skær med en brødkniv hele vejen rundt et lille stykke ind i kagen, drej rundt og skær helt ind til midten.