SPONSORERET indhold

  Sådan bager du perfekte lagkagebunde

  ×

  Din Bedømmelse

  Tak for din bedømmelse!

  Se videoen, og få Katrine Klinkens opskrift + trin-for-trin guide til at bage de perfekte lagkagebunde.

  Af: Katrine Klinken Foto: KAM Production
  04. jan. 2022 | Opskrift | Hjemmet
  3 lagkagebunde | Total: 40 min

  Ingredienser

  Sådan bager du perfekte lagkagebunde

  Ingredienser:
  4 æg
  125 g sukker
  100 g hvedemel (evt. 75 g hvedemel og 25 g kartoffelmel)
  1 tsk bagepulver
  evt. lidt smør til formen

  Sådan laver du de perfekte lagkagebunde

  1. Lagkagebunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser til det bliver stift og tykt skummede.
  2. Bland mel, evt. kartoffelmel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i en springform smurt med smør. Bag 20-30 min. i en 175 grader varm til kagen er gennembagt. Afkøl den på bagerist.
  4. Flæk kagen til 3 lagkagebunde. Brug en brødkniv og skær først 1/3-del op på siden af kagen hele vejen rundt og skær gradvist ind til midten. Læg den første lagkagebund på et fad. Flæk resten af kagen i 2 dele på samme måde. Skær med en brødkniv hele vejen rundt et lille stykke ind i kagen, drej rundt, og skær helt ind til midten.

  Hvad skal mellem dine lagkagebunde?

  Når du har bagt dine lækre, hjemmelavede lagkagebunde, skal du beslutte, hvilket fyld, du vil have i. Bundene danner hele fundamentet og rammen om lagkagen, hvor fyldet tilføjer den ekstra og muligvis friske smag. 

  Du kan vælge at gå flere veje, når du skal vælge, hvad der skal mellem dine lagkagebunde. Du kan gå den klassiske vej med kagecreme og flødeskum, eller du kan gå andre veje med mousser og glace. Det hele kan fungere og være lækkert.

  Sammen med creme, mousse, flødeskum og andet, skal du også vurdere, om du vil have friske bær, marmelade, makroner eller andet ind mellem lagene, ligesom du kan overveje, hvordan lagkagen skal pyntes. Det hele giver smag og tilføjer prikken over i’et til dine luftige lagkagebunde.

  Skab lidt ekstra hygge med en lagkage

  Lagkagen er en kage, som mange forbinder med fest og farver, og det er derfor også en god kage at finde frem, når der skal skabes lidt ekstra hygge og god stemning. Du kan lave vores lækre lagkagebunde selv, eller du kan snyde lidt og købe dem færdigt. Vi ved godt, hvad vi foretrækker, men hvis vi skal være helt ærlige, så kan begge dele fungere rigtig godt. En ting er i hvert fald sikkert: Du slår ikke fejl med en lagkage.