Sneglebasser med remonce
SPONSORERET indhold

Sneglebasser med remonce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kanelsneglen har mange smagfulde slægtninge, sneglebassen til kaffen.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Betina Hastoft
21. sep. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
20 stk.

Ingredienser

Dej:
25 g gær
½ dl lunken vand
2½ dl sødmælk
600 g hvedemel
100 g smør
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
Remonce:
150 g marcipan
75 g blødt smør
1 dl farin el. muscovadosukker, light brown
1 tsk. vaniljesukker
½ revet æble
Glasur:
2 dl florsukker
1½ spsk. vand

  1. Opløs gæren i vand, og tilsæt mælken. Smuldr mel og smør sammen, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt og sukker. Tilsæt melblandingen til mælkeblandingen, og ælt dejen hurtigt igennem på et meldrysset bord. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  2. Riv marcipanen, og rør det sammen med smør, farin, vaniljesukker og æble.
  3. Rul dejen ud til ca. 25 x 40 cm. Spred remoncen ud over dejen i et jævnt lag. Rul dejen sammen på den lange led, og skær snegle i 1½-2 cm tykke skiver af dejen. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 10 min.
  4. Bag sneglene ved 200 gr. i ca. 8 min. Lad dem afkøle.
  5. Rør glasuren sammen, og kom lidt glasur på hver snegl.