Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlåg
SPONSORERET indhold

Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlåg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn sommerdessert.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
23. jul. 2018 | Opskrift | Hjemmet
(8 portionstærter)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Køletid: 2-3 timer
Bagetid: ca. 1 time
Tærtedej:
350 g hvedemel
150 g smør
1 æg
50 g flormelis
1 knsp. salt
Fyld:
500 g friske stikkelsbær
125 g sukker
Creme:
1 stang vanilje
100 g sukker
4 æg
¼ l piskefløde
Pynt:
4-6 spsk. sukker
evt. citronverbena

  1. Hak mel og koldt smør sammen i en foodprocessor. Pisk ægget sammen med flormelis og salt, hæld det i melet, og saml hurtigt dejen.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og fordél den i 8 portionsforme (eller én stor tærteform på 24-26 cm). Sæt tærtebundene i køleskabet i 1 times tid.
  3. Fyld:
    Skyl og nip stikkelsbærrene, og vend dem sammen med sukker i en bradepande med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Tag dem ud, lad dem afkøle, og dryp dem af i en sigte.
  4. Sæt tærtebundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem blindt*  i ca. 10 min. ved 180 grader. Tag pladen ud, og skru ned til 160 grader.
  5. Creme:
    Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mos dem sammen med sukker, og pisk æggene i.
  6. Giv fløde og den tomme vaniljestang et opkog. Fisk vaniljestangen op, og pisk den varme fløde i æggene. Si cremen over i en kande.
  7. Fordél ca. ¾ af bærrene i tærtebundene. Hæld vaniljecremen over bærrene, så den når akkurat op til tærtens kant.
  8. Bag tærterne i ca. 35 min., til cremen akkurat har sat sig. Bagetiden afhænger af tærternes højde.
  9. Køl tærterne af, og sæt dem koldt (uden at dække dem til) i mindst 1 time.
  10.  Drys et tyndt lag sukker over tærterne, og brænd det til karamel med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. Køl af, og servér med de sidste bær og evt. citronverbena.

    *At bage blindt betyder, at du dækker tærtedejen til med staniol eller bagepapir, og lægger bønner/kikærter henover, inden du putter den i ovnen. På den måde holdes dejen 'nede' og du får en jævn og fin tærtebund.