Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Strawberrydream-medaljer
Foto: Betina Hastoft

Strawberrydream-medaljer - opskrift fra Hendes Verden

Strawberrydream-medaljer

plate 16 stk.
printer Print

Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
Grundcreme:
2½ dl mælk
4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
1 stang vanilje
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
Samt:
2½ dl piskefløde
Glasur:
3 dl flormelis
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
rød levnedsmiddelfarve
evt. frysetørrede jordbær
Strawberrydream-medaljer:
1 portion grunddej
1 portion grundcreme
4-5 jordbær
4 spsk. jordbærmarmelade

  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  2. Grundcreme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  3. Strawberrydream-medaljer: Lav dejen, og udrul den. Udstik 32 hjerter. Bag dem som beskrevet. Skær jordbærrene i meget små tern, og bland dem i cremen. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne. Smør de upyntede hjerter med lidt marmelade. Fordel creme over marmeladen, og læg de pyntede hjerter over.
Se, hvad vi ellers skriver om: Flødeskumskager, Mørdej, Dessert og Bageopskrifter