Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sushi opskrift med tun og rucola
Foto: Line Thit Klein Sushi opskrift med tun og rucola

Sushi opskrift med tun og rucola

Sushi opskrift: Rulle med tun og rucola

Her får du opskriften på hjemmelavet sushi med tun og rucola.

Print

½ tangplade (sushi nori)
80 ml sushi ris (ris til to ruller)
120 ml vand
1½ spsk riseddike (Mizkan Sushi Seasoning)
25 g frisk tun
8 rucolablade
1 spsk wasabi-pulver
Syltet ingefær
Soja

Sådan laver du din sushi

Husk, at sige til fiskehandleren at tunen skal bruges til sushi. Da tunen indeholder parasitter, skal tunen fryses ned i et døgn, inden den må spises rå.
Kog risene som anvist på pakken. Bland forsigtigt risene med riseddiken. Herefter bredes risene ud, så de i et jævnt lag dækker bunden af et fad. Når risene er afkølet, er de klar til brug.

Skær den friske tun skæres i 1 cm brede strimler. Skyl rucolaen, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Klem overskydende væske ud af ingefæren. Bland wasabi med lidt vand, til det får en fast konsistens.

Læg bambusmåtten oven på et skærebræt. Fyld en lille skål fyldes med vand som stilles ved siden af skærebrættet. Halver en tangplade på midten med en saks.
Læg den den halve tangplade med den blanke side nedad på bambusmåtten.
Dyb fingrene i skålen med vand, for at risen ikke hænger fast. Herefter formes risen let til en kugle, som fordeles på tangpladen.
Husk at ca. 1 cm bred kant langs toppen, ikke må dækkes til af ris.

Læg herefter rucolaen og tunstrimlen på tværs henover midten.  
Start med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen. Det vil sige, at du skal rulle væk fra dig selv.
Mens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmes let om rullen for at lukke sammenføjningen. Lad rullen hvile i bambusmåtten i 2 min.
Inden rullen skæres dyppes kniven i vandskålen, så risen ikke hænger ved. Herefter skæres rullen i 8 stykker. Placer sushistykkerne på en tallerken og pynt med ingefær, wasabi og serverer med soja.

Husk, bambusmåtten må ikke vaskes under en vandhane, men tørres med en fugtig klud og hænges efterfølgende til tørre.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Japansk mad og Hovedret