Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på jordbærtærte
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på jordbærtærteciecreme

Tærte med jordbær og pistaciecreme

En klassisk kage, som alle elsker.

plate Jordbærtærte til 8 personer
printer Print

Af Mai Knauer

Grundmørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
3 dl hvedemel
1 dl mandelmel
1 æg
½ spsk vand

Pistaciecreme:
100 g smør
100 g flormelis
100 g mandelmel
80 g pistaciemasse
2 æg

Pynt:
600 g jordbær
150 g abrikosmarmelade
friske mynteblade

Sådan gør du

Mørdej:
Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. Pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 30 minutter. Kom den derefter i en firkantet form 20 x 26 cm med aftagelig bund beklædt med bagepapir. Stil den i køleskab, og lav cremen.

Pistaciecreme:
Bland ingredienserne med et piskeris. Fordel cremen over bunden. Bag tærten på 170 grader i 15 minutter. Skru ned til 150 grader, og bag videre i ca. 10 minutter. Lad kagen afkøle. Skyl og nip jordbærrene. Dup dem helt tørre, og sæt dem på tærten. Lun marmeladen. Pensl bærrene med marmelade. Pynt med mynteblade.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Jordbær, Dessert og Mørdej