Tomatsalat med ribs, nektarin og kryddeurter
Foto: Line Thit Klein Tomatsalat med ribs, nektarin og kryddeurter

Tomatsalat med ribs, nektarin og kryddeurter

Tomatsalat med ribs, nektarin og kryddeurter

Solmodne tomater og syrlige ribs er en fantastisk kombination, som du skal prøve.

printer Print

4-5 tomater
2 modne nektariner
1 bakke ribs, ca. 150 g
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
3 spsk finthakkede rødløg
salt og peber
1 håndfuld blandede plukkede krydderurter, f.eks. kørvel, basilikum og dild

Sådan laver du tomatsalat med ribs, nektarin og kryddeurter:

Skær tomaterne i skiver, og læg dem lagvis på et fad eller tallerken. Halvér nektarinerne, fjern stenen, og skær frugten i små tern. Rib ribsene fra stilkene. Kom olivenolie, citronsaft, salt og peber over tomaterne, og kom fersken, ribs og rødløg henover. Krydr med salt og peber, og kom blandede krydderurter på toppen, og dryp med lidt ekstra olivenolie.

Servér tomatsalaten som tilbehør til sommermaden. F.eks. er den super god til grillet kød.

PRØV OGSÅ: Små farsbrød med blå birkes og stærk sennep