Tykke pandekager med hytteost
SPONSORERET indhold

Tykke pandekager med hytteost

De små tykke pandekager med hytteost er luftige og lækkert svampede i konsistensen. Server pandekagerne til søndagsbrunch eller som dessert med et tykt lag sirup.

Foto: Columbus Leth
10. okt. 2012 | Opskrift | BoligLiv

Tid: ca. 30 min. (ca. 10 stk.)
2 æg
1½ dl kærnemælk
100 g hytteost
60 g havregryn
80 g hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 spsk.
sukker smør til stegning sirup

1. Del æggene, og pisk æggeblommer sammen med kærnemælk og hytteost. Bland havregryn med hvedemel, salt, bagepulver og sukker.

2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i mælkeblandingen sammen med melblandingen. Rør dejen jævn og ensartet.

3. Smelt smør på en pande, og bag små pandekager af dejen. Bag pandekagerne i 4-5 min. på hver side ved jævn varme. Server pandekagerne med sirup.

Hytteost er en mager og meget mild friskost. Osten er blød og cremet med små bløde ostekorn. Osten har et højt indhold af protein og kun en beskeden mængde fedt. Hytteost er velegnet i tærter, lasagne, som dip, i brøddej og til pandekager.