Vegansk safranrisotto
Foto: Becel

Vegansk safranrisotto

Safranrisotto er den perfekte ret, når du har lyst til at forkæle familien eller dine gæster. Safran har en fantastisk og anderledes smag, som passer perfekt i en risotto.

printer Print
clock 30 minutter
plate 4 personer

1 l grøntsagsbouillon
1 gyldent løg
1 fed hvidløg
500 g søde kartofler, skåret i tern (ca 2x2 cm)
3 spsk. Becel Flydende
2½ dl risotto ris
100 g shiitake svampe
2 dl hvid madlavningsvin
100 g revet vegansk ost, fx vegansk parmesan ost
salt & peber

Sådan laver du vegansk risotto

  1. Kog grøntsagsbouillonen op og lad den dernæst simre i en gryde. Det er vigtigt bouillonsuppen er varm, for ellers kan risottorisen ikke tilberedes.
  2. Finhak løg og hvidløg og skræl de søde kartofler. Steg løg og søde kartofler i 1 spsk. Becel på medium varme uden, at det tager farve.
  3. Kom risottoris og safran på panden og lad det stege indtil risene bliver blanke og let gennemsigtige.
  4. Tilsæt vin og lad den fordampe.
  5. Tilsæt ca. 2 dl bouillon ad gangen og rør langsomt indtil risen har absorberet al væsken. Først da tilføjes mere bouillonsuppe indtil risottoen har den rette konsistens.
  6. Husk at røre jævnligt og smag til med salt og peber.
  7. Skær og steg svampene i 2 spsk. Becel. Når risottoen har fået den rette konsistens, blandes risottoen med svampene.
  8. Server retten med revet vegansk ost.

Tip: Hvis du ikke kan finde shiitake i supermarkedet, kan du sagtens erstatte dem med andre svampe.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegansk mad, Becel, Risotto og Hovedret