-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
Smuk cheesecake med citron & rosengeranium
De smukke geranier kan spises, og smager lige så skønt som de dufter. Brug kun usprøjtede blomster og blade til kagen med den fnuglette flødeostecreme. Her får du opskriften på en smuk cheesecake med spiselige blomster på toppen:
1 kage til ca. 10 personer
Total:1 time
Ingredienser
Kiksebund:
- 125 g digestive-kiks
- 50 g ingefærkager
- 75 g smeltet smør
Creme:
- 20 blade af rosengeranium (usprøjtet)
- 1½ dl piskefløde
- 5 blade husblas
- 1 citron (øko)
- 300 g flødeost naturel
- 150 g cremefraiche 18 %
- 50 + 50 g sukker
- 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
Pynt:
- rosengeraniumblade og -blomster (usprøjtet)
Sådan gør du:
- Kiksebund: Knus kiks og kager; Læg dem f.eks. i en frysepose, og bank/ rul uden på posen med en kagerulle. Bland smuldret med smeltet smør, og pres det ud i bunden af en springform (22-24 cm). Sæt formen i køleskabet.
- Creme: Riv de grønne blade af rosengeranium op i en lille gryde. Hæld piskefløden over bladene, og varmt forsigtigt op til lige under kogepunktet. Sluk, og lad fløden trække under låg i 20 min.
- Læg husblasbladene enkeltvis ned i en skål med koldt vand, og lad dem udbløde i 5 min.
- Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften. Knug vandet af husblassen, og smelt den sammen med 3 spsk. citronsaft og citronskal ved meget svag varme – evt. i en skål over et vandbad.
- Pisk flødeost, cremefraiche og 50 g sukker sammen i en stor skål. Si geraniumfløden over i cremen, og rør sammen. Si citron/husblassen i cremen, og rør sammen.
- Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker, og vend dem i cremen.
- Fordél cremen på kiksebunden, glat overfladen, og sæt kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
- Løsn kagen fra kanten med en varm palet, og tag kagen ud af formen. Pynt med blade og blomster.