-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Sommerlig flæskesteg med kartoffelsalat
Giv flæskestegen et skud sommer med friske krydderurter, og server den med en pragtfuld kartoffelsalat med grønne bønner og tomater.
4 personer
Total:2 timer 30 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 1 ribbensteg eller nakkekam med svær (1200 g)
- 1 spsk. groft salt
- 1 citron (øko)
- timian, oregano, rosmarin (2 spsk. hakket af hver)
- evt. 1 fed hvidløg
- salt og peber
Salat:
- ¾- 1 kg nye kartofler
- 250 g grønne bønner
- 400 g blandede tomater
- 1 rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
Dressing:
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. ahornsirup (eller honning)
- 2 spsk. citronsaft
- 3 spsk. jomfruolivenolie
Sådan gør du:
- Rids sværen i rudemønster helt ned til kødet, og gnid salt ned mellem sværene. Skær en lomme ind i kødet fra begge ender.
- Vask citronen, og riv skallen. Skyl krydderurterne, og hak dem. Bland det sammen med lidt salt og peber og evt. knust hvidløg, og fyld det ind i lommen i kødet. Bind stegen sammen med kødsnor, og læg den i en bradepande, der passer i størrelsen.
- Sæt den i en kold ovn, tænd på 200 grader, og steg i ca. 1½ time for ribbensteg og 2½ time for nakkekam. Er sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader.
- Salat: Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem i velsaltet vand i 8 min. Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække møre under låg i ca. 8 min. Skyl kartoflerne i koldt vand, og dryp godt af.
- Nip bønnerne, og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 min. Læg dem straks i iskoldt vand, og dryp dem af i en sigte. Skyl tomaterne, og skær dem i halve eller kvarter. Pil rødløget, og snit det fint. Skyl og tør persillen, og pluk bladene af stilkene.
- Pisk dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend kartofler, grøntsager og persilleblade med dressingen. Smag til med salt og peber, og anret i en skål.