Forkæl smagsløgene med danske delikatesser
Denne artikel er sponsoreret af: SimpleGreens, Min Yndlings Te, Cold Hand Winery, Fra Fejø, Gourmet Olie, Nybro Frugt, Samsø Landkøkken, Sidinge Gårdbutik Frugtplantage & Syltet.

Forkæl smagsløgene med danske delikatesser

Godt nok er Danmark et lille land. Men det byder stadig på masser af lokale råvarer og delikatesser. Se med her, og få inspiration til danske lækkerier, der er lige til at sætte tænderne i.

Sætter du også pris på, når der er blevet kælet for detaljerne? Det kan tydeligt smages, når noget, hvad enten det er en intens chokolade eller en skøn te, er lavet med lækre råvarer og godt håndværk. Her 9 danske delikatessebrands, der med garanti vil få dit mundvand til at løbe.

Toppings der løfter dit grønne køkken til nye højdersimplegreens.jpg

Smag og udseende betyder en del for, hvad og hvor meget vi får spist. Spis flere grøntsager lyder anbefalingerne.

Og netop det vil det danske nystartede SimpleGreens hjælpe danskerne med at opnå.

De udviklede derfor en serie delikate økologiske toppings, der giver et smukt pift til dine grønne retter samtidig med, at du tilfører ekstra smag, knas, superfoods og næringsstoffer.
En nem og ny spiseoplevelse til en overkommelig pris.

SimpleGreens sunde toppings er særligt velegnede til salater, grød og supper samt andre grønne retter.

Foruden toppings serien, står firmaet også bag de innovative undgå madspild produkter kaldet VeggieMix. Få 10% på shoppen når du tilmelder dig nyhedsbrev.

Skøn te med naturens helbredende urtermin_yndlings_te.jpg

Kirsten Kronborg står bag superfood-brandet Min Yndlings Te, der producerer gourmet-te. Teen er lavet med naturens medicinske urter, 100 % økologisk og lækkert i en sådan grad, at det har fået en pris ved Great Taste Awards i England.

Fabrikken, hvor Min Yndlings Te produceres, er beliggende på Nordstjernevej 4 i Aabybro, hvor der også er lager og et 60 m2 showroom. Brandet holder også forskellige te-kurser, hvor du kan blive guidet i urternes kraft og smagning.

På minyndlingste.dk kan du se alle 8 varianter - fx den lyserøde blanding med rødkløver og ingefær til overgangsalderen og led samt den bedst solgte Min Turkis Blanding. Alle produkter er detail-pakkede i kompostable poser.

"Damernes avec" - lavet på de bedste danske æblerCold_Hand_Winery.jpg

Det prisvindende midtjyske vineri Cold Hand Winery står bag den mundvandsdannende æblehedvin Feminam, der er lavet på dejlige danske Ingrid Marie-æbler.

Vinen kombinerer æblets mest ekstreme udtryksformer med fadpræg og varmen fra den brændte Eau de Vie. Den har en smuk gylden farve, en dyb og intens æbleduft og masser af æble-honning-karamel i smagen.

Servér den fx til ostebordet, eller nyd den som aperitif til en kop kaffe eller til desserten.

Et dansk frugteventyrFra_Fejø.jpg

Fra Fejø er en dansk fødevarevirksomhed, der blev stiftet i 2017 af ægteparret Thomas Hermansen og Ditte Mortensen. Parrets ønske var at skabe kvalitetsprodukter til babyer af dansk økologisk frugt, og de udviklede derfor som det første en babymos lavet med økologisk frugt fra Fejø.

Siden da er Fra Fejøs produktportefølje blevet udvidet, men det er fortsat kvalitetsfødevarer af gode danske råvarer, primært fra Fejø, som er omdrejningspunktet for brandets sortiment.

Læs mere om Fra Fejø på frafejø.dk

Gourmet rapsolie til det moderne køkkenGourmetOlie.jpg

Den koldpressede rapsolie fra danske Gourmet Olie fremstilles af rapsen fra Peters marker på Vestfyn og gennemgår en 120 dages nænsom forædlingsproces, som sikrer en mild og rund smag.

Rapssmagen supplerer det nordiske køkkens ingredienser rigtig fint, og gør olien særligt velegnet til marinader og bagning. Den er afprøvet af flere kokke, der oplever, at den er nem at arbejde med og endda sammenligner den med nogle af de bedste olivenolier.

Gourmet Olie er udviklet med kærlighed til det nordiske køkken. Blandt andet bruger brandet 4 kg rapsfrø pr. liter olie – frem for de under 3 kg, der er normalen hos mange producenter - for at sikre en god smag og høj kvalitet.

Se mere på Gourmeolie.dk

Hjemmelavede delikatesser fra FynNybro_frugt.jpg

Nybro Frugtplantage er en hyggelig plantage med gårdbutik og eget mosteri på smukke Hindsholm nord for Kerteminde. Stedet drives af ægteparret Tina og Thomas, der laver skønne delikatesser af egne råvarer. Det er dog deres velsmagende most i mange varianter, de er allermest kendt for.

Tina og Thomas går ikke på kompromis med kvaliteten, og det kan tydeligt smages i deres mange lækre produkter. I den indbydende gårdbutik er der også mulighed for at købe årstidens frugt og grønt såsom nye kartofler, jordbær, sødkirsebær, blommer, æbler og pærer med hjem.

I september/oktober er der desuden Pluk Selv hver weekend, hvor Nybro Frugtplantage også arrangerer gratis skattejagt for børn.

Se mere på www.nybrofrugt.dk

Håndlavede gourmetspecialiteter fra SamsøSamsoe_Landkoekken.jpg

Samsø Landkøkken laver håndlavede gourmetspecialiteter med udgangspunkt i Samsøs mange gode råvarer. Alle specialiteterne er danskproducerede på den hyggelige ø i Kattegat og laves i små mængder for at sikre en høj kvalitet på hvert enkelt produkt.

Brandet har specialiseret sig i at lave sirupper, salatsirupper, eddiker, olier, kryddersalte og sennep, som i dag sælges i specialbutikker over hele landet. Inspirationen får de fra årstiderne og lokale råvarer. Derudover henter de også smage, krydderier og idéer fra globale madtrends.

Nyd sommerens sol, frugter og bær i specialiteterne fra Samsø Landkøkken - hele året.

Stort udvalg af udsøgte kvalitetsprodukterSindinge.jpg

Sidinge Gårdbutik & Frugtplantage er en lille gårdbutik og produktionsvirksomhed, der er udviklet gennem hele tre generationer.

Gårdbutikken og frugtplantagen ligger midt i det naturskønne Odsherred, hvor friske og lokalt producerede frugter og grøntsager laves til alverdens lækre delikatesser, som kan købes i udvalgte danske caféer, restauranter og delikatessebutikker samt i brandets gårdbutik i Sidinge.

I gårdbutikken finder du et stort og flot udvalg af både delikatesser og livsstils- og velværeprodukter. Eksempelvis sætter Sidinge Gårdbutiks ostemonter - med oste modnet på eget ostelager - baren højt for god kvalitet. Derudover tæller udvalget af delikatesser blandt andet nøddedressing, salatdressing, marmelade, sennep, rapsolie, delikatesse-olie samt et stort sortiment af rene frugt-, grøntsags- og blomstersafter.

Håndlavet af de bedste råvarerSyltet.jpg

Hos det danske brand Syltet producerer de danske og økologiske eddiker og syltede grøntsager. Grøntsagerne syltes så nænsomt som muligt, så de stadig er sprøde og har en dejlig, balanceret smag.

I 2021 finder du langt flere varianter i Syltets sortiment, end du måske har set tidligere - f.eks. grønne tomater og gulerødder & havtorn.

Brug de syltede grøntsager i sandwiches, til tapas eller som prikken over i’et i en lækker salat. Eddikerne er geniale til både vinaigrette, dressinger og desserter, og med brandets eddikelage kan du bikse en sprød og krydret agurkesalat sammen på bare 10 min. Den smager helt fantastisk!

Syltets produkter kan købes hos udvalgte Meny- og Irma-butikker samt i delikatesseforretninger i hele landet. Se den fulde forhandlerliste på www.syltet.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad og Sommer