Økologisk slik
Foto: Getty Med økologisk slik man man undgå 330 kunstige tilsætningsstoffer.

Er du også gået over til økologisk fredagsslik?

Ingen befolkning i verden spiser så mange økologiske fødevarer som danskerne, og nu går flere også over til økologisk slik.

Hører du også til de mange danskere, der køber økologiske dagligvarer, men stadig fylder dig med fredagsslik uden at skænke farvestoffer og kunstige smagsforstærkere en tanke? Så er det måske på tide at lave om på det – eller i hvert fald smage på alternativet...

Se et stort udvalg af økologisk slik på Økovejen.dk.

Økologiens paradoks

Henrik Hindborg fra Økologisk Landsforening fortæller om det paradoks, at økologiske forbrugere i årevis har købt fredagsslik proppet med kunstige farvestoffer og smagsforstærkere og et utal af E-numre, men købt nydelsesvarer som slik og chokolade. 

Der er næppe en anden varegruppe, hvor tilsætningsstoffer bliver brugt mere flittigt end i slik, så det giver jo rigtig god mening at købe det økologisk og dermed fravælge 330 forskellige tilsætningsstoffer for sig selv og ens børn.
Henrik Hindborg, markedschef i Økologisk Landsforening

Økovejen.dk har i det seneste år oplevet en eksplosion i efterspørgslen på netop økologisk slik og chokolade. I løbet af 2018 steg salget af chokolade med over 250 procent, ligesom salget af økologisk vingummi fordoblede.

Økologisk tyggegummi indtager dog pladsen som den vare, der er steget mest i løbet af 2018. Her er salget firdoblet. Lars Schmidt Larsen, der er direktør i Økovejen.dk, tilskriver den stigende efterspørgsel et større kendskab til, hvad konventionelt slik indeholder:

– Økologisk slik er bedre end konventionelt på alle områder. Smagen er renere, og vingummierne er farvet med frugter og grøntsager, ikke kunstige farvestoffer og tilsætningsstoffer.  

Henrik Hindborg fra Økologisk Landsforening forudser, at udviklingen vil accelerere i de kommende år og fortæller ikke så overraskende, at veluddannede byboere med små børn er de mest ihærdige økologer. Denne gruppe udgør 11 procent af befolkningen og køber 45 procent af alle økologiske varer i Danmark.

Hvis du er blevet nysgerrig, så se her:

GBO-1901-1.jpg

Foto: PR. Henrik Hindborg, der er markedschef hos Økologisk Landsforening, forudser, at markedet for økologisk slik og chokolade er modent nu, og forventer, at salget tager fart fra nu af. 

Den økologiske trappe

Forskning fra Aarhus Universitet viser, at de første spæde skridt som økologisk forbruger bliver taget med mejeriprodukter. Men når man først er begyndt at købe én type vare økologisk, stopper man ikke igen. Fra mælk udvider de økologiske indkøb sig til grøntsager, frugt, bageartikler og æg. Fænomenet kaldes den økologiske trappe. Ifølge Henrik Hindborg fra Økologisk landsforening er slik og chokolade det sidste trin på trappen. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bæredygtighed og Snacks